avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neacordare drept vizita copil.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neacordare drept vizita copil.

In primul rind va aduc la cunostinta cazul meu. Sint tatal unui baietel de 2 ani si 10 luni si in urma divortului si din cauza martorilor adusi de sotie (fosta soacra)- Instanta a luat hotarirea ca eu sa-mi vizitez copilul 2 ore pe luna in prezenta unui psiholog de la autoritatea tutelara. Fac precizarea ca nu am antecedente penale, nici psihiatrice care sa denote aceasta hotarire judecatoreasca. In luna Septembrie a acestui an am avut apelul la hotarire. Unde mama din nou a cistigat adica eu sa nu-mi vad copilul. Mi se pare aberant faptul ca eu sa-mi vad copilul impreuna cu un psiholog. De aceea nu am dat curs deloc pina in prezent acestei hotariri. Ma si vad plimbindu-ma de mina cu copilul prin parc iar in urma mea sa stea de "veghe" un psiholog (asta este cel mai fericit caz pentru ca trebuie sa ma intilnesc cu copilul la sediul Autoritatii Tutelare sector 1) deci sa ma joc cu copilul sau sa stau de vorba cu el in prezenta altei persoane straine. Stiu ca asta se poate remedia cu un nou proces de cerere program de vizitare etc. In luna Noiembrie am fost sunat de avocata fostei sotii ca aceasta intentioneaza sa ma dea in judecata pentru "hartuire"!!!!. Mentionez ca am cu fosta sotie niste mici probleme de ordin financiar adica am facut imprumut la banci pentru restaurarea casei ei personale de 75.000 de Euro. Si aceasta nu conteneste in a ma hartui in diverse moduri. Eu cu sotia mea nu am mai vorbit de 7-8 luni. In luna Decembrie am luat legatura cu un intermediar din casa (un fost angajat) pentru ai inmina acestuia pachete cu cadouri pentru copilul meu. Acesta m-a chemat acasa spunindu-mi ca "fosta" este plecata si ca pot sa vin repede sa-mi vad copilul. In timp ce parcam masina in fata casei a aparut "fosta" si ma tragea de mineca sa intru in casa sa-mi vad copilul. AM refuzat. Mi-a fost frica pentru ca stiu cu cine am de-a face. In seara aceea pe la ora 24 m-a sunat nasa copilului care este un inalt magistrat sa-mi spuna ca de ce nu vreau sa-mi vad copilul. I-am raspuns acesteia ca asa am hotarit pentru ca atunci cind copilul va creste mare sa o intrebe pe "fosta" de ce nu il vizitez si ea sa-i spuna pentru ca sint nebun. Ma rog. Am o intrebare: neonorarea acestei hotariri aberante ma poate afecta in vreun fel?
Consider ca acest subiect a deviat de la topicul initial si doresc inchiderea de catre adimistrator.
Fiecare are dreptul de a-si exprima parerea.
Mie imi pare absurd, altor useri, nu.
Important este ca v-a dat cineva dreptate.
Si nu doar asa, ci pentru ca chiar aveti dreptate sa fiti nemultumit si chiar indignat.
Trebuie sa priviti parte plina a paharului pentru ca inseamna ca ceva este in neregula cu acea hotarare.:)

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc.
Va sfatuiesc sa nu renuntati la dreptul de a vedea copilul.
Sunt convins ca veti gasi o modalitate si este posibil ca fatul ca nu veti da curs hotararii asa cum este ea de restrictiva sa va ajute, in sensul ca mama minorului sa va acorde drepturi mai lergi ( firesti, in opinia mea) decat cele din hotarare.

avocat Claudiu Lascoschi
Nici nu poate fi vorba de o intelegere cu mama copilului. Este extrem de posesiva si daca ar accepta anumite intelegeri ar accepta numai in cazul cind ar avea mai mult de cistigat. Si acum nu imi permit asa ceva.

Alte discuții în legătură

Help copiii, copii sustin ca nu vor sa mearga sorin2008 sorin2008 Va rog astept solutii nu mai stiu ce trebuie sa fac. Am divortat in octombrie 2008 si s-a stabilit dreptul de vizita in prima si a 3 saptamana din ... (vezi toată discuția)
Reevaluare program vizitare Profesoara Profesoara Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema.Am divortat acum 5 ani. Acum un an tatal copilului, in urma unor repetate conflicte si neintelegeri a deschis ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)