avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie recalculata dupa OUG 100/2008.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie recalculata dupa OUG 100/2008.

As vrea sa mi se raspunda si mie la urmatorul caz: sint pensionata gradul I din 11.05.1990. Cu o vechime reala pe cartea de munca (deci contributie reala) 20 de ani 5 luni si 27 de zile. Conform legii la un an se adauga 6 luni . Este adevarat? Pe hotarirea mea din 90 scrie ca am o vechime de 25 de ani atit si nimic mai mult. In toti acesti ani m-am luptat cu cei de la CNPAS sa imi recunoasca cei 30 de ani si 5 luni 27 de zile. Nu mi-au recalculat nimic adica am tot 25 de ani In luna Decembrie am primit o noua decizie de recalculare in care am TOT 25 DE aNI!!!. Conform OUG 100/2008 pensia se recalculeaza pentru perioada clara la care se mai adaoga si coeficient in plus pentru luni muncite in plus. Conform 100/2008 ar trebui sa primesc o pensie de 1200 ron care in realitate primesc doar 700. Intrebarea mea este daca ii pot da in judecata si sa-mi plateasca din urma acesti ani lipsa (din 90). Si vreau sa stiu cine ma poate ajuta cu o consultatie si o reprezentare in instanta.
probabil ca nu stiti ce sa raspundeti ca functia pe care v-o afisati si atunci cautati tot felul de circoteli. Inca o data va multumesc si va dau un calificativ in minus. Sa va mai caute lumea. Mercy.
geocri a scris:

Dvs lucrati la CNPAS? Ce nu va este clar? Eu nu inteleg CE spuneti de fapt. V-am spus care este problema mea ca nu stiu cit de legal este faptul de a mi se diminua vechimea din 2005 cu 5 ani!!! Ce nu a-ti inteles? sinteti de la "circotashi"?=D>

1. Exact asta am scris si eu: confundati cele doua tipuri de stagii!

2. Multumesc pentru calificativul "in minus" si va urez, in continuare, o viata plina de bucurii si de sanatate!

3. Regulamentul de postare nu ma obliga sa va raspund dar, cu certitudine, nu stiu ce sa raspund, asa cum ati scris in ultimul post!
Geocri, vad ca de fapt problema dumneavoastra cu consultantii acestui forum este mai ampla decat parea.
Reamintesc faptul ca ati primit avertisment deja (www.avocatnet.ro/content/for...
), iar daca pastrati aceasta atitudine si sanctiunile vor continua. Subliniez ca forumul are un regulament pe care va obligati sa il respectati atunci cand postati un mesaj, asa incat va rog sa aveti in vedere aceste reguli!

In plus, daca e vorba de doua persoane asa cum spuneti mai sus, atunci trebuia ca fiecare sa isi faca contul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand s-a acordat majorarea punctajelor de grupa 1??? popovici_ioan popovici_ioan Buna ziua am iesit la pensie de boala in anul 1991 si in anul 1996 la pensie de batranete.Am in total ani de munca 39 dintre care 24 ani 11 luni 29 zile de ... (vezi toată discuția)
Recalculare drepturi banesti pensie grupa ii Ynnutza Ynnutza Buna ziua Mama mea a fost pensionata pe caz de boala in 1987 iar in 1990 aceasta pensie s-a transfomat in pensie la limita de virsta. Este nascuta in august ... (vezi toată discuția)
Obtinere drepturi din grupe de munca i si ii la pensia de urmas aurora9 aurora9 Buna ziua! Legat de faptul ca persoanele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupele I si II de munca, potrivit legislatiei ... (vezi toată discuția)