Buna ziua,
Am achizitionat in rate un lot de teren extravilan (faneata) in afara localitatii de domiciliu. Acest lot face parte dintr-un teren partitionat in 18 loturi. Am incheiat la notariat o "Promisiune bilaterala de vanzare cumparare" in care, printre altele, este specificat ca proprietarul se obliga sa efectueze dezmembrarea pana la terminarea achitarii ratelor mele. Acum, a sosit timpul sa inchei contractul in forma finala deoarece am terminat de achitat ratele. Doresc sa inchei acest contract final in localitatea mea (la un notar) pentru a evita deplasarea.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Ce acte trebuie sa primesc de la proprietarul terenului astfel incat sa pot incheia contractul final fara a fi necesara prezenta lui?? (El mi-a comunicat ca imi trimite o procura si un certificat fiscal) .
2. La ce suma se pot ridica taxele notariale?? (cu aproximatie)
1. Pentru a incheia actul final (contractul propriu-zis de vanzare cumparare) este necesar ca proprietarul (vanzatorul promitent) sa va dea si dezmembrarea de cadastru. Totodata, notarul care instrumenteaza actul trebuie sa obtina un extras de carte funciara pentru autentificare.
2. In ce priveste taxele notariale, numai un notar va poate spune cuantumul acestora.