avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sediu social si/sau punct de lucru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sediu social si/sau punct de lucru

Buna ziua tuturor!
Am si eu o intrebare: locuiesc intr un ansamblu rezidential nou, in regulamentul de coproprietate semnat la cumparare cu dezvoltatorul era stipulat ca: Functiunea exclusiva a fiecarui Apartament este exclusiv ca spatiu de locuit.In masura in care Imobilul a fost achizitionat de catre o persoana juridica, Apartamentul va fi tratat ca un activ, fara ca dobanditorul sa poata desfasura activitati in Apartament Proprietarii nu vor intrebuinta Apartamentele pentru a derula afaceri comerciale ori pentru a exercita profesiuni independente si nu vor deschide in apartamente sedii sau puncte de lucru pentru persoane juridice si/sau profesiuni liberale decat cu acordul scris prealabil al Administratorului si Asociatiei (dupa constituirea acesteia) si, in mod obligatoriu, cu aprobarea proprietarilor cu care se invecineaza pe orizontala si pe verticala, indiferent daca Proprietarul care intentioneaza sa faca aceasta schimbare este sau nu este membru al Asociatiei.
Acum s-a format asociatia de proprietari si din cate stiu regulamentul semnat cu dezvoltatorul nu mai e valabil, si unul nou inca nu avem..
Acum a aparut problema ca vrea cineva sa si faca un birou..cu tot ce inseamna (angajati, curieri, vizitatori) ceea ce nu este pe plac majoritatii locatarilor..adica asociatiei.. am cerut parerea tutoror membrilor asociatiei si majoritatea s-a pronuntat contra, insa persoana in cauza a obtinut prin careva metode semnaturile de pe verticala si orizontala (initial cand am pus la vot ei au semnat contra)
Intrebarea fiind: 1.ce este de facut acum pentru a nu le permite sa si deschida punctul de lucru
2.Poate fi introdus in regulamentul nou un punct prin care s-ar permite de a face sedii sociale, dar fara desfasurarea oricaror activitati, si daca ar avea valoare juridica, pentru ca din cate stiu eu sediul social iti permita sa desfasori si activitate (pentru ca multi locatari ar vrea ulterior sa si faca sedii sociale dar fara desfasurare de activitati) si problema este daca putem permite doar sediile si interzice legal orice forma de activitate...mersi anticipat
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:18, 20 Iunie 2012
Intai de toate cititi Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari si HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a legii, lucru care va va fi de folos si in multe alte situatii.
In rezumat am sa va spun ca proprietarul care vrea sa schimbe un apartament din spatiu de locuit in spatiu cu alta destinatie trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii obligatorii, conform:
Art. 42. - Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.

Asadar, daca comitetul nu vrea sa ii dea avizul deoarece proprietarii asociatiei nu sunt de acord, nu i-l da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat ... Ralu100- Ralu100- Buna. Daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat din apartament , pentru punct de lucru al firmei SRL iti trebuie din nou un acord de la ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari mi-a refuzat avizul pt sediu social... someonedan someonedan Buna ziua. Revin cu o problema, chiar daca am mai discutat-o in topicul "Datorii la asociatia de proprietari !! Acord sediu valabil?". Nu mai repet problemele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua !! am întâmpinat o problema . am închiriat un spațiu ... ClementDenis ClementDenis Buna ziua !! Am întâmpinat o problema . Am închiriat un spațiu comercial la parterul unui bloc. Apartamentul este prevazut ca spațiu comercial din 2006 ... (vezi toată discuția)