In anul 2005 a fost luata o hotarire AGA care care privea divizarea iar in 2006 in urmatorea AGA este luata o alta hotarire de anulare a divizari este corecta luarea acestei decizii
Nu cred că cea de-a doua hotărîre priveşte anularea divizării, căci dacă divizarea s-a produs, s-au născut două entităţi juridice distincte, fiecare cu AGA proprie.
Mai degrabă, cea de-a doua AGA despre care vorbiţi, constatînd că prima hotărîre nu a produs efecte juridice, a decis că divizarea nu mai este în interesul asociaţilor (acţionarilor). Iar în acest caz, dacă AGA a fost statutară şi dacă hotărîrea s-a luat cu cvorumul necesar, nu vad nimic ilegal.
Este corecta luarea oricarei decizii care indeplinestele conditiile legale de validitate.
Se poate renunta la o divizare, la fel cum se poate renunta la o dizolvare. Bineinteles, renuntarea trebuie luata inainte de implinirea divizarii, altfel anularea divizarii echivaleaza cu o fuziune.
Sau poate ca este vorba de o divizare avortata deoarece a fost gresit conceputa si suspendata din cauze legale obiective, de ex. greseli in proiectul de divizare, etc.
Divizare partiala
luciangogu
Dintre cele doua termene prevazute de 208(1), respectiv de 242(2) care prevaleaza in cazul unei divizari partiale? 1 luna sau 2? divizand societatea, practic ... (vezi toată discuția)
Unanimitate?
oti
exista situatii in care hotararile AGA la un SR L trebuie sa fie aprobate de toti asociatii ,adica in ce situatii este necesara unanimitatea voturilor? Daca am ... (vezi toată discuția)