Am 62 de ani, am o pensie de 700 ron, deci sunt obligata sa muncesc in continuare. Din pacate am fost anuntata ca voi fi concediata, fara nici un motiv, nu am absente, concedii medicale, nu am adus prejudicii firmei, sunt calificata in toate posturile din firma, oricind pot ocupa un post chiar de director ...si totusi sunt data afara, pe motiv ca nu mai sunt bani sa ma plateasca. Care este temeiul legal al acestei situatii? Ce pot face eu ca sa imi apar interesele? Eu nu pot trai cu 700 ron.
Astept raspuns. Multumesc anticipat:sorry:X-(
In cazul in care firma are probleme economice si sunt necesare restructurari, primii concediati sunt cei care cumuleaza pensia cu salariul. Nu pot fi concediati mai intai cei care nu vor mai avea nici o alta sursa de venit si apoi cei care sunt in cazul dvs.
Daca dvs considerati ca firma nu are in realitate probleme financiare si ce doar voiau sa scape de dvs., atunci puteti contesta in instanta decizia de concediere in termen de 30 de zile.
Verificati termenul pentru care ati incheiat contractul de munca. Pensionarii care cumuleaza pensia cu salariu ,incheie contracte de munca pe perioada determinata. Poate nu este o concediere ,este o incetare de drept a acestuia.
Buna ziua si multumesc pt raspunsuri.
Am contract pe perioada NEDETERMINATA, iar la bani, nu sunt probleme. Problema este ca "am fluierat in biserica' si am devenit incomoda. Partea grava este ca, am rate inca 7 luni, iar pensia nu imi ajunge sa achit ratele si sa ma intretin. Deci!?!?!
Temeiul legal al concedierii este art.65 C.mun. ...
Art. 65 C.mun.
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.