avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca transferat/preluat de la o fundatie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca transferat/preluat de la o fundatie desfiintata la una nou infiintata

O ruda lucreaza cu carte de munca la o fundatie care in prezent se desfiinteaza si o noua fundatie este infiintata de acelasi fondator, urmand sa preia tot patrimoniul si de asemenea angajatii. Acestora li s-a propus sa semneze un nou contract de munca si binenteles un act de incetare a contractului de munca anterior, de comun acord.

In noul contract de munca nu exista nicio clauza care sa ateste ca este vorba doar de o preluare de la vechea entitate legala la cea noua, cu riscuri pentru angajati (doar un exemplu care imi vine in minte, ar putea fi dati afara in "perioada de proba" fiind un nou contract!)

Ce se poate face, exista o clauza care se poate pune in noul contract de munca ori anexe pentru ca angajatii sa pastreze toate drepturile (si obligatiile) contractului anterior?

multumesc anticipat

Sergiu
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 17:28, 20 Iunie 2012
De regula ,in astfel de situatii se aplica prevederile de mai jos din codul muncii republicat. Aceste prevederi se completeaza cu legea 67 din 2006
Capitolul V - Protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia


Art. 173
(1) Salariatii beneficiaza de protectia drepturilor lor in cazul in care se produce un transfer al intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia catre un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

Art. 174
Cedentul si cesionarul au obligatia de a informa si de a consulta, anterior transferului, sindicatul sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor cu privire la implicatiile juridice, economice si sociale asupra salariatilor, decurgand din transferul dreptului de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere la serviciu din ccc ursu mihaela ursu mihaela Buna seara as avea si eu o intrebare in legatura cu intoarcerea la servici din CCC;angajatorii mei au vandut afacerea cu tot cu firma acum de curand eu fiind ... (vezi toată discuția)
Oferta locuri de munca in cazul vanzarii afacerii apetra apetra ce ar trebui sa contina notificarea / oferta de locuri munca a cumparatorului catre angajatii vanzatorului in cazul in care afacerea unei societati comerciale ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc visan laura visan laura Buna ziua, Vorbesc in numele unor colege de serviciu, care momentan sunt ca si mine in concediu crestere copil. Firma la care lucram s-a inchis, mai exact s-a ... (vezi toată discuția)