avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcere la serviciu din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcere la serviciu din CCC

Buna seara as avea si eu o intrebare in legatura cu intoarcerea la servici din CCC;angajatorii mei au vandut afacerea cu tot cu firma acum de curand eu fiind in CCC de 9 luni ce se intampla cu mine cand termin concediul de crestere si dak mai trebuie sotul sa stea o luna cu copilul acasa ;multumesc anticipat.:-/:-/
Cel mai recent răspuns: ursu mihaela , utilizator 19:31, 11 Iunie 2013
1. - Daca sotul indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie sa intre si el cel putin o luna in CCC.
- Daca nu o face atunci se reduce CCC pentru dvs. cu o luna de zile.

2. - Cei care au cumparat firma angajatorului dvs. au cumparat-o cu toate drepturile si obligatiile legale (au preluat si toate CIM ale salariatilor celui care a vandut firma).
- Adica dvs. sunteti acum salariata noului angajator.

3. - Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul cel nou este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

4. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

5. Din Codul muncii:

Capitolul V - Protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia

Art. 173
(1) Salariatii beneficiaza de protectia drepturilor lor in cazul in care se produce un transfer al intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia catre un alt angajator, potrivit legii.

(2) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.

(3) Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

Art. 174
Cedentul si cesionarul au obligatia de a informa si de a consulta, anterior transferului, sindicatul sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor cu privire la implicatiile juridice, economice si sociale asupra salariatilor, decurgand din transferul dreptului de proprietate.


Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta locuri de munca in cazul vanzarii afacerii apetra apetra ce ar trebui sa contina notificarea / oferta de locuri munca a cumparatorului catre angajatii vanzatorului in cazul in care afacerea unei societati comerciale ... (vezi toată discuția)
Contract de munca transferat/preluat de la o fundatie desfiintata la una nou infiintata Sergiu_Serban Sergiu_Serban O ruda lucreaza cu carte de munca la o fundatie care in prezent se desfiinteaza si o noua fundatie este infiintata de acelasi fondator, urmand sa preia tot ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajati silcia silcia Buna ziua, Firma la care lucrez urmeaza sa fie vanduta. Suntem 3 angajati. Ce drepturi legale avem? Ce se intampla cu angajatii in acest caz? (vezi toată discuția)