avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat pensionar la limita de varsta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat pensionar la limita de varsta

Un salariat care tocmai a implinit 64 de ani si are 42 de ani vechime in munca, din care 8 ani sunt in grupa a II-a, doreste sa se pensioneze. Din cate m-am documentat, acesta se poate pensiona la limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare, e corect?
Ma intereseaza cand ii va inceta contractul de munca, la primirea deciziei de pensionare? Si daca dorim in continuare sa fie angajat, ramane salariat in baza contractului de munca actual, sau acesta inceteaza si ii intocmim un nou contract? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alinadobre , utilizator 17:18, 20 Iunie 2012
Daca tocmai a implinit 64 de ani, banuiesc ca in luna iunie 2012, conditia de pensionare pentru limita de varsta este noiembrie 2012. Cei 8 ani de grupa II-a de munca ii da dreptul la o reducere a vastei standard cu 1 an si 6 luni. Prin urmare putea sa beneficieze de pensie inca din mai 2011, insa probabil aceasta a fost obtiunea d-lui.
CIM va inceta de drept dupa comunicarea deciziei de pensionare, de catre casa de pensii teritoriala, si la data la care salariatul va instiinta si angajatorul despre aceasta.
Ulterior se va incheia obligatoriu un alt CIM.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
SimonescuC, utilizator
Multumesc mult pt raspunsul dvs. foarte concis si la obiect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare dorita de angajator mars57 mars57 Buna ziua, Va rog lamuriri privind aspectele prezentate mai jos: 1. Daca am 34 ani lucrati efectiv,din care 15 in grupa I inainte de 2001, la care ... (vezi toată discuția)
Cim pensionar carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua! Se poate angaja cu CIM de 8 h ( la o societate cu cap. privat ) o persoana care beneficiaza de pensie, daca a fost pensionat inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Pensie sexu sexu am depus dosarul de pensionare,dureaza cateva luni pina vine hotarirea,in acest timp pot fi dat afara de la serviciu ? pot sa-mi scot concediu medical in ... (vezi toată discuția)