avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Sunt divortata insa inainte de a-mi fi expediata acasa sentinta de divort am apucat sa plec din tara, si nu am reusit sa merg sa pun stampila de definitiv si irevocabil. In august revin in tara si as dori sa rezolv situatia. In urma procesului de divort custodia copilului este comuna cu domiciliul la tata. Eu as dori sa iau copilul aici la mine. Cum ar trebui sa procedez? Sa nu mai merg sa pun stampila de definitiv si irevocabil pentru ca nu mai sunt de acord si doresc doar eu custodia? Fostul sot e de acord sa mi-l dea mie dar nu stiu cum e mai bine sa procedez. Cand ajung in tara sa merg si sa pun stampila de definitiv si irevocabil si apoi sa merg la un notar sa schimbam custodia? Va rog sa ma ajutati cu un sfat cum e mai bine sa procedez ca sa obtin custodia copilului meu ca sa-l pot lua la mine. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:32, 20 Iunie 2012
Va rog sa nu va suparati dar nu sunteti in masura sa judecati viata altora. Niciodata nu as renunta la copilul meu, dar uneori imprejurarile din viata sunt foarte dure. Cand sotul se duce cu alta, intre timp ramai si fara loc de munca si nu ai din ce sa traiesti, fara sa vrei te gandesti ca pe moment copilului ii e mai bine langa tata. Noi am zis ca e ceva temporar pana o sa-mi gasesc de munca. Tocmai de-asta sunt si pe aici pe unde sunt.Aveam 400 de lei somaj si de platit si rate de 250 de lei, si cu toate ca am studii superioare nu am gasit de munca nici ca muncitoare. Stiam ca de un loc de munca depinde sa fie cat mai repede puiutul cu mine. Nu mi-e usor dar ma lupt ca sa fiu impreuna cu copilul meu si stiu ca intr-o zi voi reusi.
Doamna, va rog sa ma iertati daca a parut ca va judec deciziile; din punct de vedere al unei instante de judecata, al legii care urmareste o stabilitate a copilului, asa stau lucrurile si cam asa va gandi o instanta, ca ati aruncat copilul de la unul la altul.
Nu o raportez la experienta mea de viata, ci la ce spune legea ca e bun pentru un copil: stabilitate.

Pe de alta parte, va doresc succes in demersurile dv., dar e bine sa analizati interesul copilului pe viitor asa cum ati facut-o si in trecut si sa mentineti o legatura cu tatal inclusiv prin amaratele de procuri pe care acesta sa le dea din cand in cand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea din tara a unui minor gogitu gogitu Buna ziua , ma numesc Georgiana si in urma divortului de acum 3 ani , fetita in varsta de 6 ani a ramas in custodia mea , tatal avand drept de vizitare de 2 ... (vezi toată discuția)
Informatie despre calatorie pt un minor cu parintii divortati Andrea_88 Andrea_88 Buna ziua. M-ar interesa daca o femeie divortata, mama unui copil de 6 ani poate sa paraseasca tara fara acordul fostului sot,tatal copilului?In sentinta de ... (vezi toată discuția)
Proces de divort chrysler_sro chrysler_sro buna ziua.am si eu nevoie de niste lamuriri.sunt casatorit de 3 ani si avem si o fetita de 3 ani,si de o perioada nu ne mai intelegem ea a fost plecata ... (vezi toată discuția)