avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa fara autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa fara autorizatie de constructie

Buna ziua

In 2011 in urma decesului tatalui meu am mostenit 3/4 din suprafata teren ....care include constructie fara autorizatie. In certificatul de mostenire este metionat doar cota parte care imi revine ( terenul a fost mostenit de tatal meu de la bunic) iar mama mea are 1/4 din teren suprafata x si casa suprafata y fara autorizatie.
Intrebarea mea daca in cazul unui partaj ar putea exista problema din cauza lipsei autorizatiei de constructie ( an 1994) si care sunt demersurile in acest sens?
in privinta casei ( fiin construita pe perioada casatoriei cu tatal meu) se pastreaza aceeasi cota parte sau va fi necesar un nou certificat de mostentire dupa ce se realizeaza cadastrul casei?

multumesc

Alte discuții în legătură

2 case, o singura autorizatie TanaseA TanaseA Buna ziua. Va cer ajutorul intr-o problema care ii depaseste pe reprezentatii din primaria localitatii de domiciliu. Bunicul meu a avut un teren de 2000mp, ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii?! Tulcea Detectiv particular Tulcea Detectiv particular Prin testament a primit 1000m2 de la bunica sa, In testament se vorbeste despre suprafata de teren,o cota indiviza,de vecinatati dar nu si despre actul cu ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa leorot leorot in 1994 tatal meu a inceput o casa, pe terenul parintilor lui. in 1997 tatal meu a decedat. in 2004 bunicul a decedat. in 2006 eu am finalizat contructia. ... (vezi toată discuția)