avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate cumparata fara acte,vanzatorul si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate cumparata fara acte,vanzatorul si cumparatorul au decedat fara a putea intra in legalitate asupra terenului care astazi il stapanim fara sa ne stanjeneasca cineva folosinta dar nu suntem in legalitate

tatal meu a cumparat un teren prin intelegere fara sa faca acte prin notariat !pentru ca persoana respectiva nu avea succesiunea dezbatuta cu fratii lui in urma decesului tatalui lor , nu s-au putut perfecta actele , terenul il stapanim de 30 de ani , nu ne tulbura nimeni posesia dar nu avem acte pe el.Intre timp au murit si vanzatorul si cumparatorul, noi cum putem face succesiunea pe acel teren?care ar fi posibilitatea sa intram in legalitate?...notarul a spus ca nu putem decat daca se dezbate mostenirea vanzatorului,acesta acum nu mai este in viata,fratii lui nu mai traiesc , mai este o sora a lui in viata cu care am vorbit si cunoaste faptul ca tatal ei i-a vandut tatei acel teren,nu stiu cum sa fac sa rezolv,primaria mi-a dat un titlu de proprietate in copie de pe titlul vanzatorului dar nu ma ajuta ca nu este pe numele tatei.
Cel mai recent răspuns: caltoi , utilizator 12:54, 26 Iulie 2013
Singura varianta pe care o vad este o actiune in constatarea uzucapiunii de 30 de ani contra mostenitorilor vanzatorului (daca el este singur trecut pe titlul de proprietate emis in baza legiii 18/1991) - prin instanta!.
multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Alexandreevici Alexandreevici Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Bună ziua! Tată și fiu moștenesc în baza unui testament de la un bunic ... (vezi toată discuția)
Care poate fi cea mai buna solutie? Alin Grecu Alin Grecu Bunicii mei au murit in urma cu cativa ani si eu am trecut pozitia la primarie pe mine de 3 ani si platesc impozitul .Dupa cati ani pot devenii proprietar daca ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren alex333 alex333 Buna ziua, vreau sa cumpar un teren de la un cetatean care are acelasi nume ca tatal sau, inclusiv aceeasi initiala a tatalui. Ttilul de proprietate pe care mi ... (vezi toată discuția)