avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie teren

Buna ziua, vreau sa cumpar un teren de la un cetatean care are acelasi nume ca tatal sau, inclusiv aceeasi initiala a tatalui. Ttilul de proprietate pe care mi la aratat a fost emis in 1991 cand el avea 23 de ani. Tatal sau a decedat in 1999.El acuma sustine ca titlul a fost emis numai pe numele lui. Eu afland ca mai are inca trei surori. Cum pot sa aflu daca acest om profita de faptul ca are acelasi nume cu tatal sau cand defapt titlul de proprietate a fost emis pe numele tatalui? Pot sa verific asta la primaria din localitate? Daca depun o cerere la primarie o sa primesc un raspuns corect si demn de incredere?
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 10:22, 27 Octombrie 2009
Parerea mea este ca pierdeti timpul degeaba cu adrese le Primarie.
Daca tatal sau era in viata la data emiterii titlului atunci in mod cert terenul este al tatalui sau -iar acum al tuturor mostenitorilor care au acceptat mostenirea-.
Si asta pentru simplul motiv ca fiul nu putea sa aiba acest teren la data cooperativizării -adica in 1959- pentru ca nu era in viata.
Ori reconstituirea dreptului de proprietate se face pe numele persoanelor care au fost inscrise in CAP cu terenul.
Poate ca mai util ar fi sa verificati daca s-a dezbatut succesiunea de pe urma tatalui.
Astfel cum v-a indrumat si colegul apaidiu, anterior, verificati daca s-a dezbatut succesiunea de pe urma defunctului, la Camera Notarilor Publici din zona dvs.,
si verificati si coincidenta de nume.
Solicitati vanzatorului, de exemplu, certificatul de deces al tatalui si certificatul de nastere al vanzatorului/fiului, in original sau copie legalizata (nu copii xerox).
sunt de acord cu ce a scris dl av. apaidiu, este cert ca la data emiterii titlului de proprietate in anul 1991,tatal promitentului vanzator traia si eliberarea titlului s-a facut in baza legii 18/1991, terenul fiind reconstituit sau poate constituit iar in prezent beneficiari ar fi toti copiii def.
Se poate verifica, actele care au stat la baza emiterii titlului de proprietate ( cererea persoanei care solicita reconstituirea, la care ar fi trebuit sa fie atasate copie de pe BI,de pe certificatul de nastere etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere titlu de proprietate alex333 alex333 Sunt proprietarul unui teren in Telorman, am pierdut titlul de proprietate eliberat in 1991 si acum a venit o persoanacu acelasi nume ca al meu (inclusiv ... (vezi toată discuția)
Indivizibilitate sau nu a certificatului de mostenitor? ( decizia xi a iccj din 5.02.2007) Anneliese Anneliese In urma decesului tatalui s-a emis un certificat de mostenitor, in anul 1980, pe numele sotiei si a unuia dintre cei 4 copii. Ceilalti trei sunt renuntatori. ... (vezi toată discuția)