avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pierdere titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pierdere titlu de proprietate

Sunt proprietarul unui teren in Telorman, am pierdut titlul de proprietate eliberat in 1991 si acum a venit o persoanacu acelasi nume ca al meu (inclusiv initiala tatalui) care revendica terenul. Cum dovedesc ca eu sunt proprietarul?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:37, 25 Octombrie 2009
Contactati OCPI care detine inregistrate documentele in baza carora va fost eliberat titlul de proprietate in 1991.
Persoana care revendica acelasi teren, trebuie sa faca dovada legala a dreptului asupra terenului.
Dvs aveti posibilitatea sa probati inclusiv cu martori ,membri de familie sau terti care cunosc "istoria" terenului si calitatea dvs de proprietar
Multumesc, dar daca terenul respectiv nu a fost inregistrat la OCPI?
Solicitati copie dupa dosarul de la Primarie si Prefectura in baza caruia vi s-a emis titlul de proprietate.
Originalul mi-a fost inmanat in anul 1991, mi sa spus sa fac o copie dupa el si sa am grija sa nu il pierd pentru ca este unic si irecuperabil.Va intreb exista un 'cotor' in registrul de Evidenta al titlurilor de proprietate la primarie cu datele de identificare ale persoanei mele respectiv data de nastere, nume complet cu initiala tatalui?
Nu se poate sa existe un sigur ex. al unui titlu emis de o autoritate a statului!Cautati acolo unde vi s-a emis.

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate Mihaela Enache Mihaela Enache povestea suna asa : dupa legea 18 s-a reconstituit dreptul de proprietate asupra unui teren agricol 1,5 ha in numele sotiei supravietuitoare si a singurului ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate teren, disparut pascu tavi pascu tavi Tatal meu a fost re[mproprietarit cu 2,34 ha, cu titlu de proprietate. Terenul l-a dat in arenda la o societate agricola, dar cred ca a comis si gresala de a ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate ContSters145831 ContSters145831 Profitand de plecarea mea in strainatate, fratele meu si-a insusit toate bunurile familiale (casa + teren agricol) putin timp inainte de decesul ... (vezi toată discuția)