elis a scris:
Raspunsul este ca nu puteti beneficia de indemnizatia de somaj, intrucat ati depasit termenul de 60 de zile prevazut de Legea nr.76/2002.
Sunt asimilate somerilor persoanele aflate in situatiile prevazute la art. 16 lit. b) din legea mentionata mai sus, daca indeplinesc urmatoarele conditii:
a) sunt absolventi ai institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale; ....
Pai cam asta e situatia... asa stiam si eu ca doar nu am terminat facultate sa ma fac somer (adica sa aplic imediat) si in cele 2 luni de la licenta am incercat sa ma angajez ca jurist si chiar barman (unde m-au respins ca eram prea calificat) si chiar am si luat dovezi (adeverinte) ca m-am prezentat la concursurile de ocupare a locurilor de munca si vazand ca nu merge si stateam de 2 luni fara bani am zis sa apelez la ultima solutie "bani de la stat" desi nu-mi place sa iau bani degeaba... ei mi-au invocat ca trebuia in termenul de 2 luni de la licenta sa ma inregistrez la ei si nu mi-au acceptat dosarul de somaj... asa ca m-am suparat si m-am facut avocat :)