Care sunt termenii si conditiile obtinerii somajului dupa absolvirea studiilor superioare???Exista o lege care reglementeaza acest aspect?Am absolvit in iulie 2008,iar pana la ora actuala nu am reusit sa obtin un post de lucru si am inteles ca ar exista un astfel de somaj,insa nu stiu care sunt conditiile sale.Va rog mult sa-mi raspundeti!!!
NM de aplicare a legii 76/2002:
Art. 8. - (1) Persoanele prevazute la art. 17 alin. (2) lit. a) si c) din lege se considera ca nu au reusit sau nu au putut sa se incadreze in munca, daca fac dovada ca in perioada de 60 de zile de la data absolviriirespectiv 30 de zile de la data lasarii la vatra, s-au inregistrat la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene sau a municipiului Bucuresti ori la alti furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, acreditati in conditiile legii, in vederea medierii pentru incadrare in munca.
(2) Dovada inregistrarii la furnizorii de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, acreditati in conditiile legii, se face cu o adeverinta eliberata de furnizori, prin care se certifica data inregistrarii persoanei in evidentele proprii. (Din 2004 modificat)
am intels ce spui tu, ca mi-a spus si cea de la somaj , numai ca nu inteleg ce relevanta are daca eu ma inscriu mai tarziu daca tot nu am lucrat pana acum.Plus daca mai ajuta si pe mine sa gasesc legea 76/2002 modificata in 2004, ca e greu sa le gasesti pe sait... da sa te informeze cei de la jomaj de demersul legal de termenul de 60 zile
Modificarea a aparut prin HG. Gasesti aici [ link extern ]
Nu este vorba de a avea sau relevanta. Nefiind cotizant la sistem ti s-a dat posibilitatea sa beneficiezi de el, dar conditionat. Este un text de lege pe care cei de la agentie il respecta.
Sa inteleg ca singuru beneficiu il pot obtine de la firnizorii de servicii specializate pentru simularea ocuparii fortei de munca acreditati.Numai ca adeverinta trebuie facuta in termenul de 60 de zile de la terminarea studiilor?
Dreptul la somaj.
anusca_tc
Buna ziua, vreau sa stiiu daca am dreptul la somaj. Am terminat facultatea anul trecut dar licenta mi-am luat-o in februarie anul acesta, de atunci am incercat ... (vezi toată discuția)