Care sunt termenii si conditiile obtinerii somajului dupa absolvirea studiilor superioare???Exista o lege care reglementeaza acest aspect?Am absolvit in iulie 2008,iar pana la ora actuala nu am reusit sa obtin un post de lucru si am inteles ca ar exista un astfel de somaj,insa nu stiu care sunt conditiile sale.Va rog mult sa-mi raspundeti!!!
Buna ziua am si eu o intrebare pentru dumneavostra , si anume sunt absolventul unei facultati , iar licenta urmeaza sa o dau in luna februarie , am fost sa imi depun si eu dosarul pentru indemnizatie de somaj , acesta a fost acceptat , a trecut perioada de 60 de zile , iar azi am fost sa duc o adeverinta de la administratia financiara din care rezulta ca nu obtin venituri ... etc ; intrebarea mea este daca eu am lucrat in timpul facultatii un an de zile , acuma mai pot obtine indemnizatie de somaj ?; tin sa precizez ca am carte de munca , domnul de la somaj mi-a zis sa revin dupa ceva timp dupa ce vorbeste cu un jurist , pentru ca nici el nu este sigur daca pot obtine indemnizatia de somaj , eu cred ca ar fi totusi o nedreptate banuies ca in tara asta peste 50% din studenti au lucrat in perioada facultatii , multumesc pentru intelegere.
Am urmatoarea intrebare:
Un angajat care provine din campul muncii prin desfintarea postului, art 65 si este anul II la master, cursuri de zi, are dreptul la somaj?
Daca nu, ce poate face sa aiba dreptul, ca a contribuit 3 ani la somaj si nu poate supravetui fara bani in iarna urmatoare deoarece are copil.
Ar fi dispusa sa renunte la master.
Dreptul la somaj.
anusca_tc
Buna ziua, vreau sa stiiu daca am dreptul la somaj. Am terminat facultatea anul trecut dar licenta mi-am luat-o in februarie anul acesta, de atunci am incercat ... (vezi toată discuția)