avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj pentru absolventi de studii superioare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj pentru absolventi de studii superioare?

Care sunt termenii si conditiile obtinerii somajului dupa absolvirea studiilor superioare???Exista o lege care reglementeaza acest aspect?Am absolvit in iulie 2008,iar pana la ora actuala nu am reusit sa obtin un post de lucru si am inteles ca ar exista un astfel de somaj,insa nu stiu care sunt conditiile sale.Va rog mult sa-mi raspundeti!!!
Cel mai recent răspuns: golemu , utilizator 01:21, 31 Octombrie 2009
Buna ziua am si eu o intrebare pentru dumneavostra , si anume sunt absolventul unei facultati , iar licenta urmeaza sa o dau in luna februarie , am fost sa imi depun si eu dosarul pentru indemnizatie de somaj , acesta a fost acceptat , a trecut perioada de 60 de zile , iar azi am fost sa duc o adeverinta de la administratia financiara din care rezulta ca nu obtin venituri ... etc ; intrebarea mea este daca eu am lucrat in timpul facultatii un an de zile , acuma mai pot obtine indemnizatie de somaj ?; tin sa precizez ca am carte de munca , domnul de la somaj mi-a zis sa revin dupa ceva timp dupa ce vorbeste cu un jurist , pentru ca nici el nu este sigur daca pot obtine indemnizatia de somaj , eu cred ca ar fi totusi o nedreptate banuies ca in tara asta peste 50% din studenti au lucrat in perioada facultatii , multumesc pentru intelegere.
Legea spune ca la data absolvirii sa nu fi avut contract individual de munca.
Multumesc mult pentru raspuns , va doresc o zi cat mai buna .
Am urmatoarea intrebare:
Un angajat care provine din campul muncii prin desfintarea postului, art 65 si este anul II la master, cursuri de zi, are dreptul la somaj?
Daca nu, ce poate face sa aiba dreptul, ca a contribuit 3 ani la somaj si nu poate supravetui fara bani in iarna urmatoare deoarece are copil.
Ar fi dispusa sa renunte la master.
Daca provine din "campul muncii" are dreptul la somaj.

Alte discuții în legătură

Inscriere la somaj pentru absolvent fara licenta mirceas88 mirceas88 Buna ziua. Sunt intr-o situatie mai atipica in sensul ca am absolvit cursurile Facultatii dar proiectul de licenta ( este vorba de facultatea de Arhitectura ... (vezi toată discuția)
Somaj absolvent facultate ContSters91831 ContSters91831 Fiul meu a absolvit facultatea luna aceasta, dar licenta a amanat-o pentru februarie 2010. In caz ca nu se poate angaja in termen de 60 zile are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj. anusca_tc anusca_tc Buna ziua, vreau sa stiiu daca am dreptul la somaj. Am terminat facultatea anul trecut dar licenta mi-am luat-o in februarie anul acesta, de atunci am incercat ... (vezi toată discuția)