Care sunt termenii si conditiile obtinerii somajului dupa absolvirea studiilor superioare???Exista o lege care reglementeaza acest aspect?Am absolvit in iulie 2008,iar pana la ora actuala nu am reusit sa obtin un post de lucru si am inteles ca ar exista un astfel de somaj,insa nu stiu care sunt conditiile sale.Va rog mult sa-mi raspundeti!!!
Daca v-ati inscris la AJOFM in cele 60 de zile de la absolvire, dupa acest termen beneficiati de indemnizatie de somaj daca nu v-ati gasit un loc de munca.
pai nu m-am inscris ca nu stiam ca trebuie sa ma inscriu, dar eu mi-am cautat de munca in timpu asta ,dar la studile mele nu mi-am gasit nimc. Numai ca am o dilema privind legea jomajului care zice in Art.17 aln.2 lit(b ca dupa 60 de zile beneficez de somaj si nu spune nimic de depunerea dosarului la somaj in termen de 60 zile
1. Aveti dreptate si dvs., nici eu nu stiu unde scrie asa ceva.
2. Ar fi bine sa mergeti la AJOFM si sa le cereti baza legala a refuzului de a primi dosarul. S-ar putea sa fie o dispozitie interna a ANOFM.
Dreptul la somaj.
anusca_tc
Buna ziua, vreau sa stiiu daca am dreptul la somaj. Am terminat facultatea anul trecut dar licenta mi-am luat-o in februarie anul acesta, de atunci am incercat ... (vezi toată discuția)