avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj pentru absolventi de studii superioare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj pentru absolventi de studii superioare?

Care sunt termenii si conditiile obtinerii somajului dupa absolvirea studiilor superioare???Exista o lege care reglementeaza acest aspect?Am absolvit in iulie 2008,iar pana la ora actuala nu am reusit sa obtin un post de lucru si am inteles ca ar exista un astfel de somaj,insa nu stiu care sunt conditiile sale.Va rog mult sa-mi raspundeti!!!
Cel mai recent răspuns: golemu , utilizator 01:21, 31 Octombrie 2009
Multumesc.
Cuantumul indemnizatie pentru absolventi este diferit de al somerilor provebiti din munca, respectiv, veti gasi in ;g 76/2002:

Art. 40. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (2) pe o perioadă de 6 luni şi este o sumă fixă, neimpozabilă, lunară, al cărei cuantum reprezintă 50% din salariul de bază minim brut pe ţară, în vigoare la data stabilirii acesteia

Perioada de 6 luni s-a prelungit in 2009 cu inca 3 luni, deci corect veti avea dreptul la 9 luni de indemnizatie in valoare de 300 lei/luna.
grace_r a scris:

Cuantumul indemnizatie pentru absolventi este diferit de al somerilor provebiti din munca, respectiv, veti gasi in ;g 76/2002:

Art. 40. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (2) pe o perioadă de 6 luni şi este o sumă fixă, neimpozabilă, lunară, al cărei cuantum reprezintă 50% din salariul de bază minim brut pe ţară, în vigoare la data stabilirii acesteia

Perioada de 6 luni s-a prelungit in 2009 cu inca 3 luni, deci corect veti avea dreptul la 9 luni de indemnizatie in valoare de 300 lei/luna.

Intr-adevar, asa este ... :love1: .... am plecat de la premisa ca este fost angajat :(
Si daca in timpul facultatii am muncit un an?
Daca aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni puteti lua indemnizatie de somaj provenind din activitate si nu ca absolvent.

Alte discuții în legătură

Inscriere la somaj pentru absolvent fara licenta mirceas88 mirceas88 Buna ziua. Sunt intr-o situatie mai atipica in sensul ca am absolvit cursurile Facultatii dar proiectul de licenta ( este vorba de facultatea de Arhitectura ... (vezi toată discuția)
Somaj absolvent facultate ContSters91831 ContSters91831 Fiul meu a absolvit facultatea luna aceasta, dar licenta a amanat-o pentru februarie 2010. In caz ca nu se poate angaja in termen de 60 zile are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj. anusca_tc anusca_tc Buna ziua, vreau sa stiiu daca am dreptul la somaj. Am terminat facultatea anul trecut dar licenta mi-am luat-o in februarie anul acesta, de atunci am incercat ... (vezi toată discuția)