avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj pentru absolventi de studii superioare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj pentru absolventi de studii superioare?

Care sunt termenii si conditiile obtinerii somajului dupa absolvirea studiilor superioare???Exista o lege care reglementeaza acest aspect?Am absolvit in iulie 2008,iar pana la ora actuala nu am reusit sa obtin un post de lucru si am inteles ca ar exista un astfel de somaj,insa nu stiu care sunt conditiile sale.Va rog mult sa-mi raspundeti!!!
Cel mai recent răspuns: golemu , utilizator 01:21, 31 Octombrie 2009
Asta e. Va multumesc pentru ajutorul acordat.
Am inteles ca pentru un absolvent cu studii superioare se acorda 50% din salariul minim brut pe tara.Intrebarea mea este: salariul minim brut pentru un absolvent cu studii superioare sau pentru un muncitor necalificat?50% din 600 de lei sau 1200?
Indemnizatia de somaj reprezinta 75% din salariul de baza minim brut pe tara in vigoare la data stabilirii acesteia, la care se adauga, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 3 ani, o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului brut de baza lunar pe ultimele 12 luni a unei cote procentuale diferentiate.

Prin urmare, pentru un absolvent de studii superioare care nu a mai lucrat indemnizatia de somaj este de 75% din 600 lei , adica 450 lei.
Multumesc frumos pentru raspuns,puteti sa-mi spuneti si in ce lege sa ma uit?
Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca , art.39 . O puteti gasi aici
www.avocatnet.ro/content/art...

Perioadele pentru care se acorda indemnizatia de somaj au fost prelungite cu 3 luni, prin OUG nr.28/2009.

Alte discuții în legătură

Inscriere la somaj pentru absolvent fara licenta mirceas88 mirceas88 Buna ziua. Sunt intr-o situatie mai atipica in sensul ca am absolvit cursurile Facultatii dar proiectul de licenta ( este vorba de facultatea de Arhitectura ... (vezi toată discuția)
Somaj absolvent facultate ContSters91831 ContSters91831 Fiul meu a absolvit facultatea luna aceasta, dar licenta a amanat-o pentru februarie 2010. In caz ca nu se poate angaja in termen de 60 zile are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj. anusca_tc anusca_tc Buna ziua, vreau sa stiiu daca am dreptul la somaj. Am terminat facultatea anul trecut dar licenta mi-am luat-o in februarie anul acesta, de atunci am incercat ... (vezi toată discuția)