avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prescrierea unei amenzi contraventionale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prescrierea unei amenzi contraventionale

Conform art 13 alin. 1 din OG 2/2001 "Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei"..
In 2008 am fost amendat de politia rutiera pentru o fapta spun eu inventata - am depasit in fata lor, ei venind din sensul opus.
Ideea este daca pot invoca OG -ul de mai sus - pt ca zilele trecute mi-a venit o somatie de la fisc sa platesc amenda - iar daca este asa, cine imi poate confirma oficial prescrierea sau cum procedez sa invoc acest art de lege.
Multumesc f mult
Cel mai recent răspuns: ContSters183043 , utilizator 17:07, 21 Iunie 2012
Nu puteti invoca art. 13 din Og2/2001 pentru ca amenda v-a fost aplicata la data savarsirii faptei. Acuma este vorba doar de somatia de plata , ceea ce este cu totul altceva.
Deci trebuie sa platesc.
Asta imi recomandati?
amenzile contraventionale se prescriu in termen de 5 ani incepand cu data de 01 a anului urmator aplicarii amenzii respective. in cazul primirii unei somatii de plata termenul se reinnoieste incepand cu data primirii somatiei,asa ca nu prea e loc de scapat. recomandabil este sa platiti amenda, altfel se acumuleaza si penalitati sau puteti ajunge in situatia unei executari silite. intai se incepe cu somatia.
Multumesc, se pare ca este singura solutie ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Amenzile contraventionale se prescriu? POPESCU CRISTIAN COSTEL POPESCU CRISTIAN COSTEL VA ROG SA-MI SPUNETI DACA AMENZILE ADMINISTRATIVE (CIRCULATIE, PRIMARIE ) SE MAI PRESCRIU, SI DACA DA, DUPA CIT TIMP SI CUM SE PROCEDEAZA PENTRU ACEST ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit azi prin posta un proces verbal de la politia ... 1974daniel 1974daniel buna ziua, am primit azi prin posta un proces verbal de la politia locala prin care ma informeaza ca in data de 15.12.2020 am parcat neregulamentar si abia ... (vezi toată discuția)