Conform art 13 alin. 1 din OG 2/2001 "Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei"..
In 2008 am fost amendat de politia rutiera pentru o fapta spun eu inventata - am depasit in fata lor, ei venind din sensul opus.
Ideea este daca pot invoca OG -ul de mai sus - pt ca zilele trecute mi-a venit o somatie de la fisc sa platesc amenda - iar daca este asa, cine imi poate confirma oficial prescrierea sau cum procedez sa invoc acest art de lege.
Multumesc f mult
Nu puteti invoca art. 13 din Og2/2001 pentru ca amenda v-a fost aplicata la data savarsirii faptei. Acuma este vorba doar de somatia de plata , ceea ce este cu totul altceva.
amenzile contraventionale se prescriu in termen de 5 ani incepand cu data de 01 a anului urmator aplicarii amenzii respective. in cazul primirii unei somatii de plata termenul se reinnoieste incepand cu data primirii somatiei,asa ca nu prea e loc de scapat. recomandabil este sa platiti amenda, altfel se acumuleaza si penalitati sau puteti ajunge in situatia unei executari silite. intai se incepe cu somatia.