Fondul de rulment se constituie prin plata anticipata a cotei ce revine fiecarui proprietar, potrivit hotararii adunarii generale a asociatiei de proprietari, acesta trebuie sa fie la nivelul celei mai mari luni din an ca valoare.
Fondul de rulment este obigatoriu si este necesar pentru achitarea furnizorilor pana la afisarea sumelor pe listele de plata, de exemplu pentru luna mai listele se afiseaza in luna iunie, iar pana la incasarea tuturor sumelor facturile se achita.
Am platit fondul de rulment la mutarea in imobil, anul trecut. Sunt la zi cu plata utilitatilor. Administratorul cere din nou tuturor locatarilor fondul de rulment. Se plateste o data sau anual?
Am inteles ca suma respectiva - fondul de rulment- acopera plata facturilor pana cand eu achit suma afisata. De ce trebuie platit de mai multe ori daca sunt la zi cu platile?
Fondul de rulment se evalueaza la nivelul intregii asociatii ca sa se poata plati facturile.
Daca aveti restantieri care nu pot fi facuti sa platesca, se mareste fondul de rulment.
Daca acest lucru nu s-ar face, e posibil ca facturile sa nu poata fi platite, utilitatile sa fie oprite si deci sa suferiti si dv.