avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical pentru un strain
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical pentru un strain

Buna ziua,
Sotul verisoarei mele se confrunta cu urmatoarea situatie. Este cetatean blegian, a venit in Romania in concediu(la locul de munca din Belgia el figireaza in concediu de odihna ).
Datorita problemelor pe care le are cu o discopatie lombara a ramas pur si simplu blocat la pat.
Intrebarea este - poate beneficia de concediu medical in Romania??? A vorbit deja in Belgia la firma unde lucreaza si din pctul lor de vedere nu este nici o problema daca va veni cu un certificat medical din Romania care este tara UE. Este venit in concediu cu masina si nu stie cind va putea sa se intoarca In belgia si nici masina nu doreste sa o lase aici.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 21 Iunie 2012
Daca cei din Belgia au spus ca nu este nici o problema, atunci sa mearga la doctor sa isi ia concediu medical. Poate pleca inapoi cu avionul si masina poate fi dusa acolo pe platforma sau condusa de altcineva pana in Belgia daca nu doreste sa o lase aici si vrea sa se intoarca cat mai repede.
Nu "poate beneficia de concediu medical in Romania" fiindca nu este asigurat in Romania. Numai asiguratorul sau din Belgia poate comunica in ce mod poate beneficia de asigurare medicala.
Legea nr.296/2002 prevede:
Art. 1. - (1) Cetăţenii statelor cu care România a încheiat acorduri, înţelegeri, convenţii sau protocoale internaţionale de reciprocitate în domeniul sănătăţii şi ştiinţelor medicale beneficiază pe teritoriul României de servicii medicale acordate de instituţiile sanitare publice, în condiţiile stabilite prin respectivele documente internaţionale.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de calatorie lavinia.serban lavinia.serban As dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva care este cadrul legal prin care se mentioneaza ca aceste asigurari de calatorie nu mai sunt obligatorii. Ce lege, ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala Nica Angela Nica Angela Daca am asigurare medicala în România fiind pensionare cu gr.3 invaliditate și pentru a beneficia de anumite servicii medicale având o boala gravă voi ... (vezi toată discuția)
Temei legal atributii case judetene de asigurari de sanatate? smeagull smeagull Buna ziua, Poate cineva ma poate ajuta cu un nr./an de act normativ care sa stabileasca atributiile caselor judetene de asig de sanatate? (altul decat ... (vezi toată discuția)