avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvarea unei societati in urma unei hotarari ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvarea unei societati in urma unei hotarari judecatoresti

Buna ziua.,am avut o societate comerciala care in urma unei hotarari judecatoresti s-a dispus dizolvarea,hotararirea fiind definitiva si irevocabila!Ce pasi ar mai trebui sa fac pentru ca aceasta societate sa fie radiata din registrele ORC.FISC.ETC!Mentionez ca in urma hotariri am trimis certificatul de grefa la instituitile mai susmentionate,,,, si totusi surpriza astazi ma trezesc cu un plic de la administratie pentru achitarea taxei de liniste tinind cont ca societatea prin hotarire sa dispus dizolvarea in 25.10.2010 si astazi suntem in anul 2012X-(
Cel mai recent răspuns: ciuspirel , utilizator 20:08, 24 Iulie 2012
Dl.Sad am o nelamurire totusi,,,,...Potrivit art.237 alin.8 din Legea nr.31/1990, „ Dacă judecătorul delegat nu a fost sesizat, în condiţiile alin.7 cu nici o cerere de numire a lichidatorului în termen de 3 luni de la expirarea termenului prevăzut la alin.7,,,, persoana juridică se radiază din oficiu din registrul comerţului, prin încheiere a judecătorului delegat, pronunţată la cererea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, cu citarea părţilor, conform dreptului comun”. ,,,,,,sa inteleg ca toata treaba trebuia sa o faca O.N.R.C,,,,in urma sentintei de dizolvare pe care eu am trimis/o si la O.N.R.C si totodata si la ANAF,,,, PROBLEMA ESTE SA INTELEG CA O.N.R.C NU AM MAI EFECTUAT RADIEREA SI DE ACEEA CEI DA LA ANAF MI/AU TRIMIS SOMATIE DE PLATA PENTRU TAXA DE LINISTE,,,CINE STIE CE SURPRIZE MA POT ASTEPTA IN CONTINUARE!O rugaminte la dumneavoastra ce pasi ar trebui sa fac imediat in afara de a contesta in instanta aceasta somatie de plata,,TAXA DE LINISTE..PENTRU O SOCIETATE DIZOLVATA
sad a scris:

Conform art. 237 alin. 8 dupa expirarea unor termene ,, radierea se face din oficiu" - deci gratis in urma unor demersuri pe care trebuie sa le faca registrul comertului.

In cazul acesta, ma opresc si eu la prima etapa (lichidare fara lichidator)....si astept "expirarea unor termene"...

Herra_ - degeaba va opriti si asteptati expirarea unor termene. Aici este vorba de dizolvarea judiciara reglementata de art. 237 din legea nr. 31/1990. In ceea ce priveste dizolvarea conventionala, fara numire de lichidator prevazuta de art. 235 sunt alte reguli.

ciuspirel - institutia judecatorului delegat la registrul comertului a fost modificata prin OUG 116/2009, competenta de solutionare a cererilor in mare parte revenind directorului/persoanei desemnate. Dizolvarea judiciara ramane in continuare in competenta tribunalului, urmand ca daca in termenele prevazute la art. 237, ulterior dizolvarii, partile interesate se vor adresa pentru numirea lichidatorului registrului comertului, competenta de solutionare a numirii lichidatorului revenindu-le acestora.
Personal eu as inregistra o solicitare de radiere a societatii si as sta linistit.
Dl.Sad sa inteleg ca daca ONRC in urma hotariri tribunalului de dizolvare definitiva si irevocabila nu au efectuat pasi pentru radierea societati conform, art. 237 din legea nr. 31/1990,,,,,sfatul dvs ar fi sa ma adresez eu cu o cerere de radiere catre ,,,ONRC SAU CATRE TRIBUNAL SECTIA CONTENCIOS COMERCIAL!Va multumesc anticipat, o zi buna in continuare!
Va adresati ONRC-ului deoarece aceasta institutie are competenta legala de a initia procedura de radiere.

Alte discuții în legătură

Dizolvare firma fara activitate de la infiintare prin art 237 din l31/1990 kandy kandy Buna ziua,am un srl care a fost dizolvat din aprilie 2008 prin art 237 alin 1 pct 3 din L31/90 (adica din cauza nedepunerii bilanturilor ).As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Dizolvare juridica - lichidare si radiere voluntara sau juridica ? mendo mendo Am o societate SRL infiintata in 2000 pe care vreau sa o lichidez si radiez si care a fost dizolvata juridic. Aceasta societate a functionat si a avut ... (vezi toată discuția)
Firma dizolvata de catre camera de comert kikirika kikirika Daca am sentinta ca firma e dizolvata ,mai trebuie sa depun declaratii la finante? Dizolvata nu inseamna ca nu mai exista? Cind firma e dizolvata ce se ... (vezi toată discuția)