Dl.Sad am o nelamurire totusi,,,,...Potrivit art.237 alin.8 din Legea nr.31/1990, „ Dacă judecătorul delegat nu a fost sesizat, în condiţiile alin.7 cu nici o cerere de numire a lichidatorului în termen de 3 luni de la expirarea termenului prevăzut la alin.7,,,, persoana juridică se radiază din oficiu din registrul comerţului, prin încheiere a judecătorului delegat, pronunţată la cererea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, cu citarea părţilor, conform dreptului comun”. ,,,,,,sa inteleg ca toata treaba trebuia sa o faca O.N.R.C,,,,in urma sentintei de dizolvare pe care eu am trimis/o si la O.N.R.C si totodata si la ANAF,,,, PROBLEMA ESTE SA INTELEG CA O.N.R.C NU AM MAI EFECTUAT RADIEREA SI DE ACEEA CEI DA LA ANAF MI/AU TRIMIS SOMATIE DE PLATA PENTRU TAXA DE LINISTE,,,CINE STIE CE SURPRIZE MA POT ASTEPTA IN CONTINUARE!O rugaminte la dumneavoastra ce pasi ar trebui sa fac imediat in afara de a contesta in instanta aceasta somatie de plata,,TAXA DE LINISTE..PENTRU O SOCIETATE DIZOLVATA
Herra_ - degeaba va opriti si asteptati expirarea unor termene. Aici este vorba de dizolvarea judiciara reglementata de art. 237 din legea nr. 31/1990. In ceea ce priveste dizolvarea conventionala, fara numire de lichidator prevazuta de art. 235 sunt alte reguli.
ciuspirel - institutia judecatorului delegat la registrul comertului a fost modificata prin OUG 116/2009, competenta de solutionare a cererilor in mare parte revenind directorului/persoanei desemnate. Dizolvarea judiciara ramane in continuare in competenta tribunalului, urmand ca daca in termenele prevazute la art. 237, ulterior dizolvarii, partile interesate se vor adresa pentru numirea lichidatorului registrului comertului, competenta de solutionare a numirii lichidatorului revenindu-le acestora.
Personal eu as inregistra o solicitare de radiere a societatii si as sta linistit.
Dl.Sad sa inteleg ca daca ONRC in urma hotariri tribunalului de dizolvare definitiva si irevocabila nu au efectuat pasi pentru radierea societati conform, art. 237 din legea nr. 31/1990,,,,,sfatul dvs ar fi sa ma adresez eu cu o cerere de radiere catre ,,,ONRC SAU CATRE TRIBUNAL SECTIA CONTENCIOS COMERCIAL!Va multumesc anticipat, o zi buna in continuare!