Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti daca perioada in care am fost arestat din motive politice este considerata ca fiind perioada asimilata stagiului de cotizare ,sau este considerata ca fiind vechime in munca.Intreb deoarece in calcularea cuantumului pensiei anticipate partiale vad ca acea perioada nu figureaza nicaieri,ori eu stiu ca in conformitate cu D-lege 118/1990 perioada respectiva trebuie considerata ca vechime in munca cu un spor de 6 luni pentru fiecare an de detentie.Va multumesc!
Aceasta perioada nu este luata in considerare la pensia anticipata sau anticipata partial. Atunci cand pensia va fi transformata in pensie pentru limita de varsta atunci abia va fi luata in calcul.
articolul
55 din LEGEA 263 DIN 2010
c) cu cate 6 luni, pentru fiecare an de privare de libertate, de deportare in strainatate, dupa data de 23 august 1944, si/sau de prizonierat, in situatia persoanelor carora le-au fost stabilite drepturi privind vechimea in munca, in conditiile prevazute la art. 1 alin. (1) lit. a)—c) si la alin. (2) din Decretul-lege nr. 118/1990, republicat.
(2) Persoanele prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c) beneficiaza de reducerile prevazute la alin. (1), daca au realizat stagiul minim de cotizare in specialitate prevazut in anexa nr. 6.
Potrivit acestei legi ,nu se poate beneficia in acelasi timp de doua reduceri. Dumneavoastra ati optat pentru reducerea varstei pentru pensia anticipata partiala.
Pensie anticipata
tinaa
buna ziua ,
va rog sa imi spuneti daca ma pot pensiona anticipat in urmatoarele conditii:
varsta - martie 2011 40 ani
contributie 21 ani din care 15 ... (vezi toată discuția)