avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public - incompatibilitate
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public - incompatibilitate


Buna ziua,

Un funcţionar public (ex: sotia) poate exercita o funcţie publică în subordinea nemijlocită a unei rude prin afinitate (ex: soţ.....care a fost ales viceprimar)?????

Care este cadrul legal?

In asteptarea raspunsului dvs. va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 14:56, 21 Iunie 2012
in subordinea directa, nu.
uitati-va pe organigrama institutiei si vedeti cine se subordineaza direct viceprimarului si veti putea constata daca exista un caz de incompatibilitate intre el si sotia sa. in acest caz unul dintre ei va trebui sa opteze pentru incetarea raportului de serviciu, respectiv incheierea mandatului, dupa caz.
Legea nr.161/2003, Art. 95. - (1) Nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care şeful ierarhic direct are calitatea de demnitar.
(3) Persoanele care se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) vor opta, în termen de 60 de zile, pentru încetarea raporturilor ierarhice directe sau renunţarea la calitatea de demnitar.
(4) Orice persoană poate sesiza existenţa situaţiilor prevăzute la alin. (1) sau (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functie publica dora dora dora dora Conducatorul unitatii - sot Control preventiv si economist - sotie Familie angajata in aceeasi institutie publica=D> (vezi toată discuția)
Incompatibilitati provincia provincia Am calitatea de functionar public . Sunt in stare de incompatibilitate in cf. cu art. 95 din legea 161/2003 daca fiul meu este primar /viceprimar? Care este ... (vezi toată discuția)
Tata primar, fiul functionar public. incompatibilitate? brandon99 brandon99 Sunt functionar public (impozite si taxe), numit in functia publica in anul 2017. Daca tatal meu va iesi primar in anul 2020, exista vreo incompatibilitate ... (vezi toată discuția)