avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gajul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gajul

nu inteleg la ce se refera gajul in privinta titlurilor negociabile emise in forma materializata. imi puteti oferi cateva exemple? partea sociala dintr-o firma se poate considera un astfel de titlu?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 16:57, 21 Iunie 2012
titluri negociabile cunoscute sub numele de titluri de valoare (ex titluri participative, valori mobiliare, efecte de comert)= inscris constatator al unei valori (dr. real/creanta) ce contine dreptul constatat astfel incat persoana ce poseda titlul, poate exercita dreptul (a se vedea comentariul de la pag 2481 a cartii NCC comentariu pe articole de Baias, Chelaru si altii, editura CH BECK 2012)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea gajului la arhiva si notarea in cartea funciara. ContSters61634 ContSters61634 Salut. Am o nedumerire referitoare la [b]notarea gajului in cartea funciara.[/b] Potrivit Codului civil: [i] Art. 2.480. - Gajul poate avea ca obiect ... (vezi toată discuția)
Societati recuperare credite - natura juridica a titlului ContSters358116 ContSters358116 Daca o banca cesioneaza un credit neperformant catre o societate de recuperare, creanta insasi este data cu titlu executoriu, in masura in care aceste ... (vezi toată discuția)
Creanta garantata???? elenadeverde elenadeverde V-as ruga sa-mi explice cineva ,cu exemple clare, ce inseamna creanta garantata si din ce este formata conf. L85/2006 #-o.Multumesc!! (vezi toată discuția)