avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cand ar trebuie semnat contract perioada determinata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cand ar trebuie semnat contract perioada determinata?

in momentul acesta am un contract pe peridoa determinata pe 6 luni care imi expira pe 1 iulie , din cate am inteles mi se va face in continuare tot pe perioada determinata 6 luni , as vrea sa stiu cand ar trebui semnat acest contract , inainte de a-mi expira contrctul actual sau dupa ...

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 21 Iunie 2012
Contractul trebuie semnat anterior cu cel putin o zi inceperii lucrului in baza lui.
Este suficient daca il semnati in ultima zi lucratoare a datei expirari ,ca sa poata fi transmis
REVISALUL pentru prelungirea unui nou contract.
@ alexgeo

Nu inteleg de ce sa se faca un nou c.i.m. , cand exista situatia prelungirii dureatei acestuia pana la 36 de luni sau modificarea acestuia intr-un c.i.m. pe perioada nedeterminata...

Daca se merge pe varianta incetare + incheiere c.i.m., acestea ar trebui sa aiba aceeasi data = data incetarii primului c.i.m. .. Noul c.i.m. se va semna anterior inceperii activitatii , intrucat :
art.16 C.mun.
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Daca se merge pe varianta actului aditional de prelungire sau de modificare a duratei acesta se va incheia intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii = data incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire cim determinat ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am o nelamurire, cand expira acest contract pe durata determinata? determinata, de 3 luni, pe perioada cuprinsa intre data de 31.03.2011 data ... (vezi toată discuția)
Cim intrerupt sau nu? silvia99 silvia99 buna dimineata! daca un angajat are contract pe determinata intre 28.05 - 31.08.2011 si apoi act aditional prin care se stipuleaza trecerea pe perioada ... (vezi toată discuția)
Prelungire cim perioada determinata romservinvest romservinvest Bună ziua, Vă rog frumos să mă ajutaţi cu un răspuns: am un cim pe perioadă determinată care expiră la 30.09.2012. Prelungirea lui se va face cu ... (vezi toată discuția)