Buna ziua,
Exista vreo lege , articol , care reglementeaza efectuarea unei EXPERTIZE AUTO?
CAND NU SE POATE face o astfel de expertiza?
Am sa incerc sa fiu cat mai scurt referitor la intrebarile de mai sus.
Acum doi ani socrul meu a fost batut in strada de un individ, decedand patru zile mai tarziu. Rechizitorul cat si cercetarea judecatoreasca s-a efectuat pentru art 174 Cp.
Inculpatul nu a recunoscut fapta niciodata schimbandu-si declaratiile de 3 - 4 ori ,[ ba ca la gasit in sant, ba ca la gasit intre caruta si animalele ce o tractau (socrul meu intorcandu-se de la camp cu o caruta de paie) ,ba ca la atins cu tractorul], dupa incident socrul meu fiind transportat acasa de catre fiul inculpatului si o alta ruda acasa la soacra mea zicand acesteia ca lau gasit in sant langa caruta , in ultima declaratie , la sfatul avocatului presupunem, a spus ca recunoaste faptul ca la lovit cu combina in timp ce se indrepta de la camp spre casa, mai exact cu hederul combinei.
Mentionez ca nu s-a facut nicio cercetare la fata locului in momentul respectiv de catre politia rutiera si nici ulterior. La instanta de fond a fost condamnat la 9 ani in baza art 174 alin.1 rap. la art. 175 alin 1 lit. i Cp. cu aplicarea art. 74 alin 2 Cp. rap. la art. 76 alin 2 Cp. Atat avocatul inculpatului cat si " MINISTERUL PUBLIC #-o" au solicitat de mai multe ori in timpul procesului aceasta EXPERTIZA AUTO , cerere care a fost respinsa de judecator.
Acum la apel " MINISTERUL PUBLIC " solicita trimiterea spre rejudecare a cauzei, mentionand intre altele si faptul ca judecatorul la fond a respins EXPERTIZA AUTO, deasemenea avocatul inculpatului solicita desfiintarea sentintei si condamnarea pe 178 Cp. , mentionand de asemenea ca la fond nu sa admis cererea ptr EXPERTIZA AUTO ( neintemeiat spune avocatul inculpatului) si deci nu a avut parte de sentinta corecta.
Este posibil sa se admita la Curtea de Apel vreo una din aceste cereri ???
expertiza auot este o proba ca oricare alta si ea este supusa cenzurii judecatorului in sensul ca poate fi sau nu admisa in masura in care se considera ca este utila si pertinenta cauzei. pe acest considerent, CA poate admite sau nu critica din recurs in functie de aceleasi criterii.
revin cu primele intrebari;
Exista vreo lege , articol , care reglementeaza efectuarea unei EXPERTIZE AUTO?
CAND NU SE POATE face o astfel de expertiza?
Daca nu exista masuratori la fata locului se poate face expertiza auto?
Daca DA , in ce fel ?