avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... recuperare creante
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

recuperare creante

Buna ziua.
Am clienti de incasat din anii 2007 incoace.O parte din acestia sunt in faliment,altii nu,dar este stiut faptul ca banii nu mai pot fi recuperati.Eu ca si societate am platit 3% si TVA cand am facturat si m-am incarcat cu un profit pentru care la sfarsit de an am platit 16% impozit pe dividende.Intrebarea este daca pot sa-mi mai recuperez cumva TVA-ul pe care l-am platit dar pe care nu l-am incasat si cum sa lichidez contul 4111 din contabilitate.Ma poate ajuta cineva cu un sfat,eventual cu o monografie contabila?
Multumesc pentru ajutor.#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 11:27, 22 Iunie 2012
ptr clientii aflati in faliment nu puteti deduce TVA daca nu figurati pe tabloul creditorilor si procedura nu este inchisa datorita lipsei de disponibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari despre monografia contabila a unei agentii de turism cu tva idr idr buna ziua, va rog sa ma ajutati cu monografia contabila a unei agentii de turism cu tva: - inregistrarea facturii de la furnizor extern membru UE ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile achizitii china toareanelia toareanelia Achizitionam din China echipamente de joaca , platesc in vama TVA , acest TVA cum va fi inregistrat in contabilitate , cu valoarea platita in vama se poate ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva horia51 horia51 Pot recupera TVA de la ANAF in situatia in care firma debitoare este in procedura de insolventa cu facturi neonorate la care Eu am platit acel TVA? Precizez ca ... (vezi toată discuția)