avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

tatal meu a murit pe data de 8 06 2012 .Mi sa spus ca trebuie sa fac o succesiune.Am ramas eu si mama mostenitoare deoarece eu nu am alti frati.Este neaparat nevoie sa fac acesta succesiune acum sau pot sa o fac dupa ce decedeaza mama mea?daca este obligatoriu in cat timp trebuie facuta si cat costa?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gabriela767 , utilizator 23:54, 22 Iunie 2012
In 6 luni de la deces e o taxa ceva mai mica la notar. Nu este obligatorie dar uneori e necesara. Si oricum in caz de deces al mamei trebuie sa faceti ambele succesiuni si dupa mama si dupa tata si v-ar costa mai mult. Puteti sa va interesati la mai multi notari pana cand va hotarati intrucat fiecare practica un alt tarif. Luati-l pe cel care va cere mai putin. Avand in vedere ca sunteti singurul copil puteti sa acceptati sau sa renuntati in favoarea mamei la partea dvs. de mostenire pentru ca ulterior sunteti oricum singurul mostenitor al mamei. La fel puteti sa acceptati partea ce vi se cuvine si ramaneti cu 1/4 parte, mama dvs. avand 1/3, din care 1/2 de drept .
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
Justitiarul711, utilizator
pe mine nu ma intereseaza mostenirea dar mama odata cu succesiunea vrea sa puna totul pe numele meu daca se poate ,si as dori sa stiu cat timp dureaza o succesiune se poate face in cel mult 2-3 zile sau cel mult o saptamana? va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare mostenire serbanalexandrescu serbanalexandrescu Buna ziua. In urma cu un an jumatate , tatal meu a murit. Mama mea traieste, si eu sunt unicul copil. In urma decesului tatalui meu , a ramas un apartament , ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii mihaela_liviu2012 mihaela_liviu2012 Buna ziua! Am si eu o problema: Tatal meu a murit in data de 29 Martie 2012 si as dori,daca ma poate ajuta cineva,sa stiu daca este neaparat nevoie sa ... (vezi toată discuția)
Mama dorește să am grijă de ea și să rămân în casa părintească. doresc să îmi despăgubesc cei trei frați, dar unul dintre ei nu acceptă bani pentru partea lui, cum îl pot obliga? Desy99 Desy99 Suntem 4 frati si mama. Tatal a murit acu 10 ani. Avem fiecare certoficat de mostenitor cu cota din casa ce ne revine fiecaruia. Acum mama vrea sa raman eu in ... (vezi toată discuția)