tatal meu a murit pe data de 8 06 2012 .Mi sa spus ca trebuie sa fac o succesiune.Am ramas eu si mama mostenitoare deoarece eu nu am alti frati.Este neaparat nevoie sa fac acesta succesiune acum sau pot sa o fac dupa ce decedeaza mama mea?daca este obligatoriu in cat timp trebuie facuta si cat costa?Va multumesc
In 6 luni de la deces e o taxa ceva mai mica la notar. Nu este obligatorie dar uneori e necesara. Si oricum in caz de deces al mamei trebuie sa faceti ambele succesiuni si dupa mama si dupa tata si v-ar costa mai mult. Puteti sa va interesati la mai multi notari pana cand va hotarati intrucat fiecare practica un alt tarif. Luati-l pe cel care va cere mai putin. Avand in vedere ca sunteti singurul copil puteti sa acceptati sau sa renuntati in favoarea mamei la partea dvs. de mostenire pentru ca ulterior sunteti oricum singurul mostenitor al mamei. La fel puteti sa acceptati partea ce vi se cuvine si ramaneti cu 1/4 parte, mama dvs. avand 1/3, din care 1/2 de drept .
pe mine nu ma intereseaza mostenirea dar mama odata cu succesiunea vrea sa puna totul pe numele meu daca se poate ,si as dori sa stiu cat timp dureaza o succesiune se poate face in cel mult 2-3 zile sau cel mult o saptamana? va multumesc