Buna seara!
Am un credit ipotecar cu ipoteca de gradul 1 pe apartamentul in care locuiesc eu, iar tatal meu este codebitor 2 la acest imprumut. Imobilul in care locuieste tatal meu este casa parinteasca in care am crescut eu cu cei doi frati ai mei, mama fiind decedata din 1997 iar dezbaterea succesiunii nu a avut loc! In situatia in care as putea fi executat silit, ce risca tatal meu? Poate pierde imobilul? Cat la suta poate sa i se retina din pensie, in cazul executarii silite, avand in vedere ca debitul nu mai poate fi recuperat prin vanzarea apartamentului ipotecat care valoreaza acum in jur de 120.000 Ron, iar creditul este de 70.000 CHF (adica 260.000 Ron). Va multumesc!
Veti avea poprire pe 1/3 din venituri si dvs si tatal dvs . Dupa vanzarea bunului ipotecat, se poate ajunge si la vanzarea altor bunuri din proprietatea dvs si a tatalui.
Se poate ajunge ( nu e obligatoriu/ cert) si la acel imobil ( casa parinteasca ), se va cere ( creditorul) dezbaterea succesiunii dupa mama , iar cota dvs si a tatalui pot fi vandute la licitatie