avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Codebitor 2
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Codebitor 2

Buna seara!
Am un credit ipotecar cu ipoteca de gradul 1 pe apartamentul in care locuiesc eu, iar tatal meu este codebitor 2 la acest imprumut. Imobilul in care locuieste tatal meu este casa parinteasca in care am crescut eu cu cei doi frati ai mei, mama fiind decedata din 1997 iar dezbaterea succesiunii nu a avut loc! In situatia in care as putea fi executat silit, ce risca tatal meu? Poate pierde imobilul? Cat la suta poate sa i se retina din pensie, in cazul executarii silite, avand in vedere ca debitul nu mai poate fi recuperat prin vanzarea apartamentului ipotecat care valoreaza acum in jur de 120.000 Ron, iar creditul este de 70.000 CHF (adica 260.000 Ron). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Modern , utilizator 22:05, 21 Iunie 2012
Veti avea poprire pe 1/3 din venituri si dvs si tatal dvs . Dupa vanzarea bunului ipotecat, se poate ajunge si la vanzarea altor bunuri din proprietatea dvs si a tatalui.
Se poate ajunge ( nu e obligatoriu/ cert) si la acel imobil ( casa parinteasca ), se va cere ( creditorul) dezbaterea succesiunii dupa mama , iar cota dvs si a tatalui pot fi vandute la licitatie
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
gi-jane2, moderator
Multumesc mult pentru raspuns!
Cu deosebit respect!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar FFLORIN1976 FFLORIN1976 Bună ziua! Am un credit ipotecar în chf la CEB , creditul este pe numele meu cu soția codebitor și mama mea la fel codebitor. În momentul de față eu ... (vezi toată discuția)
Executare silita stancu marian stancu marian am doua credite la banca ,unul ipotecar si unul de nevoi personale cu ipoteca, aceste credite insumeaza la 100000 CHF apartamentul valoreaza undeva la 60 000 ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui apartament achizitionat prin credit ipotecar laura sendrescu laura sendrescu In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept ... (vezi toată discuția)