avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pretentii materiale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pretentii materiale

Buna ziua.Intr-un proces penal,partea vatamata s-a constituit parte civila,avand niste pretentii materiale, uriase.Pe partea penala,s-a hotarat neinceperea urmaririi si administrarea unei amenzi.Intrebarea mea este:Ce urmeaza?Continua procesul dar pe civil(primesc vreo instiintare ca sa ma prezint la tribunal),urmeaza sa-mi fie puse bunurile sub sechestru?Nu de alta dar prefer sa-mi scot tot ce este pe numele meu,nu am cum sa platesc pentru greselile altora.Multumesc.O zi buna!
Veţi fi cu siguranţă citat pentru a vă prezenta în instanţă.
Toate pretenţiile părţii civile vor trebui probate , adică va trebui să-şi dovedească pretenţiile , aceste pretenţii să fie justificate.
Se pot lua şi măsuri asiguratorii sau aplicat sechestru judiciar, fără a fi obligatoriu, ci în anumite condiţii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen constituire parte civila marianaragalie marianaragalie Va rog sa ma ajutati cu art din CPP in care se precizeaza termenul in care intru-un dosar penal o persoana se poate constitui parte civila. Multumesc (vezi toată discuția)
Citatie ca persoana vatamata 1georgegeorgegeorge 1georgegeorgegeorge Buna ziua, copilul meu in varsta de 21 de ani a fost injunghiat si este chemat in instanta in calitate de persoana vatamata, dosarul avand ca obiect : ... (vezi toată discuția)
Calitatea de martor in procesul penal ciurli_si_burli ciurli_si_burli Buna seara, O persoana vatamata care s-a constituit ca parte civila poate fi audiata ca martor? Daca renunta la calitatea de parte civila, se ia in ... (vezi toată discuția)