avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vom mai avea dreptul de mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vom mai avea dreptul de mostenire?

Buna dimineata! Va rog sa-mi dati un sfat referitor la problema urmatoare.
Tatal meu a fost casatorit cu mama mea, casatorie din care are 2 fiice, una fiind eu. Dupa ce a divortat tata a ramas cu bani din care a cumparat o garsoniera si o masina. Mai tarziu a vandut garsoniera si a cumparat un apartament cu 2 camere. Apoi s-a recasatorit si a mai avut un copil. In timpul acestei casatorii a vandut apartamentul si a cumparat altul. Dupa cativa ani a primit o mostenire de pe urma bunicului meu si iar a vandut apartamentul cumparand de aceasta data o casa pe numele copilului din cea dea doua casatorie (avea 7 ani in acel moment).
Va rog sa-mi spuneti daca in acest fel eu si sora mea ne vom pierde dreptul la mostenire cand tata nu va mai fi.
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:25, 22 Iunie 2012
Dreptul la moştenire îl veţi avea , indiferent de câte bunuri va avea tatăl dvs. în patrimoniu la momentul deschiderii succesiunii. Faptul că şi-a înstrăinat bunurile importante, nu presupune că nu va mai avea nimic atunci sau că nu va mai dobândi pe parcursul vieţii sale bunuri.
Gestul său este un mod indirect de a vă priva de drepturi, dar dreptul îl aveţi în temeiul legii.

aveti drept la mostenire, nu vi-l pierdeti. Problema e ca nu aveti ce mosteni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire succesorala Nikey26 Nikey26 Buna ziua numele meu este Doru solicit un sfat in urmatoarea problema: Tatal meu a decedat acum aprox. 2 ani nefacand acte nimanui . Tatal meu a mai fost ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire sotie supravietuitoare magda popescu magda popescu Buna ziua! X a cumparat un teren pe numele lui, la decesul lui s-a facut succesiune, unii au renuntat si au ramas mostenitoare 2 fiice. Ambele casatorite in ... (vezi toată discuția)