avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum fac RECURS la o sentinta penala ramasa definitiva ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum fac RECURS la o sentinta penala ramasa definitiva pe fond?

Intr-un dosar se revocă suspendarea sub supraveghere a pedepsei de 3 ani închisoare aplicate condamnatului rămasă definitivă prin nerecurare si se dispune executarea în întregime a pedepsei de 3 ani închisoare. Cu drept de recurs în termen de 10 zile, de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru condamnat.

Intrebarea mea este, cum fac recurs daca nu am avut avocat platit pe timpul procesului. Ce am de facut? Mentionez ca dosarul este inregistrat la sectorul 2 bucuresti.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:04, 24 Iunie 2012
Faceti exact ceea ce spune se spune in sentinta : cand primiti acasa minuta veniti la J2 si declarati recurs, daca nu angajati un avocat si depune acesta recursul.
Daca nu declarati recurs in termen sentinta ramane definitiva si veti fi incarcerat.
Va multumesc, dar exact asta era intrebarea mea, cum declar recurs eu, fara avocat, intru in orice sala la judecatorie, ma duc la arhiva... ce fac? Sau scrie in minuta? Si minuta ce e? Un fel de citatie sau vine politia la adresa mea de domiciliu? Nu pot sa depun recurs fara sa intru in posesia minutei? Deoarece eu nu mai locuiesc la adresa de domiciliu.
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament) si de asemenea sa nu mai editati mesajele in mod nejustificat cu litere ingrosate, deoarece lecturarea acestora este obositoare pentru ceilalalti utilizatori (pct.1.2 din Regulament).
Multumesc pentru intelegere.
laura_epurescu a scris:

Buna ziua, exista posibilitatea sa depun recurs la o sentinta penala ramasa definitiva, la care astept instiintarea (minuta) deoarece nu m-am prezentat, prin posta? Adica sa formulez o cerere de recurs, s-o pun in plic si s-o trimit la judecatorie? Bineinteles in perioada legala (max 10 zile de la instiintarea condamnatului).
Va multumesc.

ynocentta a scris:

Da,se poate formula recurs la o sentinta,care sa fie adresat instantei de judecata

laura_epurescu a scris:

Va multumesc. Imi puteti oferi si o indrumare, adica un model de cerere de recurs, va rog.

Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare simonaagachi simonaagachi am un frate care are o condamnare in aprilie 2003,de 3 ani si 6 luni;acum arre termenul pt reabilitare dar am inteles ca nu se poate face deoarece in 2009 s-a ... (vezi toată discuția)
Pedepse accesorii art 71 al. 5 c.pen. vatamanu vasile vatamanu vasile Va rog sa-mi spuneti daca inculpatul CCC condamnat la 2 ani cu suspendare si 4 ani de supraveghere mai are dreptul de a alege si a fi ales????? admis recursul ... (vezi toată discuția)
Certificat de cazier judiciar valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna ziua, Am si eu o intrebare la care as dori un raspuns sa al inteleg din partea unui avocat ,am scos cazierul si sunt inscris cu fapta penala si scrie ... (vezi toată discuția)