Sunt in actiune de partaj cu fostul sot pt un imobil.
Am solicitat un drept de creanta (motivul fiind imbogatirea fara justa cauza) actualizat la valoarea de piata a imobilului.
Sa zicem ca instanta imi recunoaste un drept de creanta dar actualizat cu indicele de inflatie. Dar eu acest lucru n-am cerut. Poate sa-mi dea ceva ce n-am cerut?
Sau trebuie sa deschis o actiune in pretentii, in paralel ce acest proces? Mentionez ca au trecut 2 ani si 10 luni din cei 3 ani in care pot sa am dreptul la actiune. (Dupa 2 luni se va prescrie) Procesul care e acum pe rol cu partajul dureaza de 1 an si posibil sa se mai intinda inca 1 an.
Revin cu intrebarea mea:
Poate sa-mi dea instanta un drept de creanta indexat cu indicele de inflatie (sau cu rata dobanzii), daca eu am cerut un drept de creanta actualizat la valoarea de piata a imobilului.
Instanta solutioneaza cererea dumneavoastra asa cum a fost ea formulata pe baza principiului disponibilitatii .... putand sa o admita sau sa o respinga daca nu este in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare la data pronuntarii.
Cu siguranta in dosar se va efectua o expertiza constructii care va proceda la evaluarea imbunatatirilor efectuate in timpul casatoriei.
Drept de creanta
voinea75
Va rog daca se poate sa-mi raspunda cineva.
Daca am solicitat in cererea mea reconventionala, in subsidiar, un drept de creanta reactualizat la valoarea de ... (vezi toată discuția)