avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ

Sunt in actiune de partaj cu fostul sot pt un imobil.
Am solicitat un drept de creanta (motivul fiind imbogatirea fara justa cauza) actualizat la valoarea de piata a imobilului.
Sa zicem ca instanta imi recunoaste un drept de creanta dar actualizat cu indicele de inflatie. Dar eu acest lucru n-am cerut. Poate sa-mi dea ceva ce n-am cerut?
Sau trebuie sa deschis o actiune in pretentii, in paralel ce acest proces? Mentionez ca au trecut 2 ani si 10 luni din cei 3 ani in care pot sa am dreptul la actiune. (Dupa 2 luni se va prescrie) Procesul care e acum pe rol cu partajul dureaza de 1 an si posibil sa se mai intinda inca 1 an.

Revin cu intrebarea mea:

Poate sa-mi dea instanta un drept de creanta indexat cu indicele de inflatie (sau cu rata dobanzii), daca eu am cerut un drept de creanta actualizat la valoarea de piata a imobilului.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 23:10, 22 Iunie 2012
Instanta solutioneaza cererea dumneavoastra asa cum a fost ea formulata pe baza principiului disponibilitatii .... putand sa o admita sau sa o respinga daca nu este in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare la data pronuntarii.
Cu siguranta in dosar se va efectua o expertiza constructii care va proceda la evaluarea imbunatatirilor efectuate in timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de creanta actualizat cu ind de inflatie sau la valoarea de piata a imob? stancescua stancescua Am cerut intr-un proces de partaj coachizit in cote 1/2 fiecare, drept de creanta in valoare de 1/2 din valoarea de circulatie a imobilului. Adica eu am pus ... (vezi toată discuția)
Drept de creanta / imbogatire fara justa cauza ContSters201565 ContSters201565 Va rog frumos daca stie cineva sa-mi raspunda. As vrea sa stiu ce sanse am in instanta, pentru a nu mai pierde si bani si timp degeaba. Am cumparat cu fostul ... (vezi toată discuția)
Drept de creanta voinea75 voinea75 Va rog daca se poate sa-mi raspunda cineva. Daca am solicitat in cererea mea reconventionala, in subsidiar, un drept de creanta reactualizat la valoarea de ... (vezi toată discuția)