avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de creanta / imbogatire fara justa cauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de creanta / imbogatire fara justa cauza

Va rog frumos daca stie cineva sa-mi raspunda. As vrea sa stiu ce sanse am in instanta, pentru a nu mai pierde si bani si timp degeaba.
Am cumparat cu fostul sot (cand eram in concubinaj) un imobil in cote 1/2 fiecare. Asa a fost facut contractul. Eu am pus 77% din valoarea apartam., iar el 23%. Am facut plata prin transfer bancar. (Precizez ca el a avut 23% ca bani in contul lui personal si eu 77% in contul meu personal). Acum el in instanta a cerut 1/2 din valoarea apartam. Apartamentul acum valoreaza mai mult decat atunci cand l-am cumparat.
Daca as cere un drept de creanta, as fi in pierdere pentru ca suma pe care as solicita-o s-ar indexa cu indicele de inflatie si ar fi foaarte putin.
DACA AS MERGE PE IMBOGATIRE FARA JUSTA CAUZA CREDETI CA S-AR PUTEA? In acest caz s-ar lua in considerare valoarea bunului in momentul litigiului, adica pentru mine ar fi mult mai bine.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters201565 , utilizator 12:20, 9 Mai 2011
ati raspuns singura la intrebare.. bafta!
Nu imi este clar, totusi. Pe ce imi este admis sa merg? Imbogatirea fara just temei ti-o admite instanta numai daca nu exista un alt tip de actiune pe care-o poti face. Nu sunt de specialitate. Credeti ca mi se admite in reconventionala sa solicit imbogatire fara justa cauza?

Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri dobandite de concubini -partaj alex_rau alex_rau a venit cineva la mine care a stat in concubinaj cu o persoana 10 ani are un copil de 9 ani, nu mai are acte dar a facut investitii in casa nevestei de 10.000 ... (vezi toată discuția)
Partaj voinea75 voinea75 Sunt in actiune de partaj cu fostul sot pt un imobil. Am solicitat un drept de creanta (motivul fiind imbogatirea fara justa cauza) actualizat la valoarea de ... (vezi toată discuția)
Cumul dobanda si actualizare cu rata inflatiei sxamo39_p sxamo39_p Buna ziua, imi puteti confirma daca [b]in materia dreptului muncii este admisibil cumulul dobanzii cu rata inflatiei[/b], in cazul actualizarii sumelor pe ... (vezi toată discuția)