avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CNADNR nu raspunde solicitarii mele
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CNADNR nu raspunde solicitarii mele

Socrul meu a primit prin martie 2012 amenda pentru lipsa rovinietei in perioada august-septembrie 2011. E vorba de un autoturism cu care nu circula in afara orasului decat f rar, odata pe an poate asa cum s-a intamplat si atunci cand eu am circulat cu masina. Eu tin minte ca am cumparat rovinieta pentru o luna de zile (stiu si de la ce statie Petrom) si cel mai probabil dupa expirare socrul meu a aruncat-o. Cand au venit amenzile el le-a platit si nu si-a mai batut capul, mie insa nu mi s-a parut normal asa ca am solicitat la CNADNR sa-mi trimita un raspuns oficial legat de existenta sau nu a rovinietei ptr autoturismul in cauza in perioada respectiva. Mi s-a raspuns sa trimit copie dupa talonul autoturismului, si de atunci am trimis de 4 ori solicitarea respectiva cu copia atasata fara a primi vreun raspuns. Ce pot sa fac pentru a 'forta' CNADNR-ul sa raspunda totusi emailurilor mele? O sesizare catre protectia consumatorului face sens? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vlucian , utilizator 16:03, 22 Iunie 2012
Daca parcurgeti cu atentie documentul care dovedeste achitarea taxei de drum veti constata ca precizeaza obligatia titularului de pastrare timp de 1 an a documentului
Pentru intarzierea raspunsului la cererea dvs,trebuie sa luati in calcul bagajul de activitate a autoritatii pentru intocmirea in termen legal a formalitatilor de comunicare a contraventiilor catre conducatorii depistati circuland pe drumurile care obliga detinerea de rovinieta
Eventuala sesizare la ANPC nu poate fi admisa de catre aceasta autoritate ,deoarece dvs nu puteti proba ca detineti contract/raport de obligatie a CNADR sa se achite de anume prestatie
Multumesc de raspuns. Stiam de respectiva precizare dar nu pot sa cred ca nu se accepta, de ex, si posibilitatea pierderii respectivei fituici. La urma urmei iti poti pierde orice incepand cu buletin, pasaport, etc. Ca sa nu mai vorbim ca oricat de bine ai ingriji hartiuta in cauza in cateva luni nu prea se mai cunoaste ce scrie pe ea (desi, din cate am inteles metoda de imprimarea ar fi trebuit sa asigure o stabilitate a cernelii de minim 2 ani). In alta ordine de idei, prima cerere am trimis-o in 9 aprilie, ma gandesc ca o cautare in baza de date dupa nr masina eventual cu comparare serie sasiu (ca de-aia a fost nevoie de copia talonului), completarea unui document si trimiterea raspunsului nu poate dura mai mult de 10 minute. Poate ma insel.
Oricum bine ca am lamurit problema cu anpc-ul. Totusi, daca eu ma duc intr-un magazin ... vreau sa cumpar un produs si constat (inainte sa-l platesc) ca este expirat sau ca are o problema oarecare pot sesiza ANPC-ul care, fara ca eu sa am vreun contract cu magazinul in cauza, va efectua in mod sigur un control. De ce in acest caz (e adevarat ca nu e ceva similar decat, poate, intr-o proportie f scazuta) nu s-ar sesiza de pilda ptr ca nu s-a raspuns in termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta platita dar, completata gresit gicatgjiu gicatgjiu Va salut, am si eu cateva nelamuriri: Am platit rovinieta electronica a doua zi cand a aparut, mai exact pe data de 2 Oct. 2010 si am circulat timp de 9 luni ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Adrian_P Adrian_P Buna seara. Acum, inainte de Mos Nicolae, am primit si eu un cadou in avans. Un plic de la CNADNR - Proces Verbal de constatare a contraventiei. Motiv: \"a ... (vezi toată discuția)