avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Discriminare indemnizatie copii gemeni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Discriminare indemnizatie copii gemeni

Buna ziua, suntem parintii a doua fetite gemene aflate in perioada de acordare a indemnizatiei pentru crestere a copilului. Legea ne acorda indemnizatia de 75% din venitul sotiei pentru un copil, respsctiv indemnizatia minima (600ron) pentru al doilea. Intrebarea noastra este daca exista posibilitatea de a da statul in judecata pentru discriminare. Daca fetitele s-ar fi nascut la doi ani diferenta, ambele ar fi beneficiat de o indemnizatie egala. Si daca se poate introduce aceasta actiune, care ar fi pasii de urmat? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:25, 22 Iunie 2012
Eu nu vad nici o discriminare, in principal pentru ca indemnizatia nu este a copiilor ci a parintelui.

Copii primesc alocatia de 200 lei, ambele fetite primesc alocatia in acelasi cuantum, deci ele nu sunt discriminate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie gemeni federico federico Buna ziua.Va rog frumos sa-mi spuneti care este indemnizatia pe care ar trebui sa o primesc pentru gemeni, nascuti in iunie 2011? Am primit pentru o fetita ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie gemeni vanda_rosu vanda_rosu Buna seara! In luna februarie voi deveni mamica a doi gemeni si am o vechime in munca de 16 ani. Rugamintea mea este sa-mi spuneti, daca se poate, ce prevede ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru gemeni adilau adilau Sotia mea este insarcinata cu gemeni,am inteles ca Boc propus ceva lege prin care parintii de gemeni s-ar putea sa beneficieze de plata pt fiecare nou-nascut ... (vezi toată discuția)