avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru gemeni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru gemeni

Sotia mea este insarcinata cu gemeni,am inteles ca Boc propus ceva lege prin care parintii de gemeni s-ar putea sa beneficieze de plata pt fiecare nou-nascut (600+200) adica 1600 lei in cazul meu sau la tripleti 2400...etc.
Este cineva pus in tema cu acesta situatie,pot afla ceva concludent?
Asta pornind de la premisa salariului minim.
Cel mai recent răspuns: Lika , utilizator 10:56, 14 Aprilie 2009
Nu cred ca asa ceva este posibil. Doamna a platit o singura data contributiile catre bugetul de stat. A avut un singur salariu si nu poate primi decat o singura data acele sume. In ce temei sa primeasca de 3 ori? Asa ceva ar fi neconstitutional.Doar alocatia se primeste pentru fiecare copil.
Indemnizatia nu se acorda pentru fiecare copil, deoarece este un drept al parintelui. A fost o propunere anul trecut, determinata de o hotarare judecatoreasca, insa a ramas fara obiect cand a fost adoptat noul mod de calcul al indemnizatiei (procentual).
Nu ma mira despre ce se scrie aici, faceti un pas in Franta sau Spania pt a face diferenta...
Pentru Brom care vorbeste de logica:O fi neconstitutional faptu ca un parinte in Romania sa primeasca indemnizatie pt fiecare copil, poate sunt offtopic dar va spun ceva: sunt nascuta in '73 in URSS si am o sora geamana, mama(bucatarla o gradinita) a primit indemnizatie pt fiecare copil,in plus a avut timp de un an o dadaca platita de catre stat, pt simplu fapt ca nascuse gemeni. Nu chem spre timpurile intertbelice, dar cred ca aici este vorba de persoane competente ..Si cred ca nu constitutionalitatea aici conteaza, ci omenia.. Tot o singura contributie se plateste si atunci cand mamele nasc la distanta de un an copilul unu fata de altul si primesc indemnizatii consecutive.
P.S. Angelina Joli, cand a nascut in Franta, beneficia de 2 indemnizatii pt gemenii ei(cate 1000 de euro DE COPIL), pe care le-a refuzat..
Doamna Lika. Sunt indemnizatii diferite, in state diferite. La noi indemnizatia de care vrbiti i se plaeste mamei in considerarea veniturilor pe care ea le-a adus la bugetul de stat in ultimile 12 luni anterioare nasterii. Pentru ca ea nu a adus de 2 ori acele venitori este logic si evident ca nu are cum sa aiba dreptul la 2 indemnizatii. Daca inainte de a naste i s-ar fi cerut de 2 ori impozitul ar fi spus ca e neconstitutional. La fel de neconstitutional este sa primeasca de 2 ori acea indemnizatie. Totul este foarte simplu si foarte logic. Probabil, in terile despre care vorbiti legea este alta, indemnizatiile se platesc in calitate de cetatean al acestui stat si nu de salariat si implicit contribuabil. In Romania se platesc pentru mama, in tarile despre care vorbiti se platesc pentru copil. Sunt diferite. Cu tot respectul. Sotia mea se va afla intr-o situatie oarecum similara. In perioada de 2 ani de la nastere va mai naste inca o data. Noi nu asteptam 2 indemnizatii simultan, idesi ar avea o perioada de 6 luni in care sa zicem ce cele 2 concedii postanate se suprapun. Le primeste ca si sprijin pentru mama, pentru ca nu poate lucra in aceasta perioada

daca vorbiti de logica,drept si ca totul pare simplu eu nu vad asa lucrurile , daca vorbiti in calitate de avocat care relateaza legile, e altceva..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea indemnizatiei de crestere pt al 2-lea copil daca primul nu a implinit 2 ani GURAMULTA MIHAELA-ALINA GURAMULTA MIHAELA-ALINA In conformitatea cu legea din MAI 2009 \"LEGEA GEMENILOR\" mamele cu gemeni beneficiaza de indemnizatie de crestere pt fiecare copil.Am nascut al 2-lea copil ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul ccc ral317 ral317 Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa nasc in septembrie. Primul copil are un an si sapte luni, certificat de grad I si as vrea sa stiu daca am vreo ... (vezi toată discuția)
Ccc gemeni Malex_ Malex_ Buna ziua! Am o nelamurire la care sper sa ma luminati dvs: Fiica mea sta sa nasca gemeni,este in CCC pt fiul ei de 1 an si 8 luni; -poate lua CCC ea pt unul ... (vezi toată discuția)