avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acordarea indemnizatiei de crestere pt al 2-lea copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acordarea indemnizatiei de crestere pt al 2-lea copil daca primul nu a implinit 2 ani

In conformitatea cu legea din MAI 2009 "LEGEA GEMENILOR"
mamele cu gemeni beneficiaza de indemnizatie de crestere pt fiecare copil.Am nascut al 2-lea copil inainte ca primul sa implineasca 2 ani(7 luni diferenta),de ce nu putem beneficia de aceleasi beneficii pe perioada suprapunerii lunilor?POT SA-I DAU IN JUDECATA PT DISCRIMINARE?
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 17:59, 4 Decembrie 2009
Copiii dvs nu sunt gemeni. Nu puteti primi 2 indemnizatii.
Ii puteti da in judecata, dar eu nu cred ca veti castiga.
Legea se refera la nasterile multiple, nu la 2 nasteri in interval mai mic de 2 ani.
Nici nu ar fi sanatos sa incurajeze mamele sa nasca la un interval mai mic de 2 ani pentru a primi 2 indemnizatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata in timpul ccc ral317 ral317 Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa nasc in septembrie. Primul copil are un an si sapte luni, certificat de grad I si as vrea sa stiu daca am vreo ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt al treilea copil carmenbuliga carmenbuliga sunt insarcinata cu al 3-lea copil si as vrea sa stiu daca voi primi in continuare indemnizatie si pt acesta. Primul copil are 3 ani, iar al doilea 1 an si 2 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cel de-al doilea copil persida80 persida80 buna ziua, momentan ma aflu in concediu pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani. urmeaza sa nasc al 3-lea copil cand cel de-al 2-lea va implini ... (vezi toată discuția)