Se da urmatoarea situatie? O farmacie cumpara de la un depotim material de 6.000 de lei pentru mobila. Are o factura de manopera de 500 de lei. Corpurile nu pot depasi ca materiale 1600 de lei ca sa nu intre pe mijloace fixe, si asa s-au conceput ca sa intre maxim atata material. Intrebarea este: ce act trebuie facut din care sa reiasa fiecare corp cat a costat? Mobila in sine e facuta fara manopera, de prieteni, singura factura de manopera fiind cea de 500 de lei pe o chestie mai complexa.
Intocmiti Dvs. calculatie de pret. Apoi se inregistreaza in raport de productie ceea ce ati executat. In contabilitate le inregistrati prima data ca produse finite-in cont 345, apoi le transferati in cont 303 - obiecte de inventar.
Cine v-a dat factura de manopera? Nu inteleg, imi cer scuze.
Pentru a fi inregistrate pe obiecte de inventar, valoarea corpurilor poate sa ajunga pana la 1800 le si nu 1600 lei, asa cum ati scris mai susi. Dupa aceasta valoare se inregistreaza pe mijloace fixe.
Scuze, 1800 atunci, am retinut gresit de la contabila. Factura de manopera este doar pentri o parte din mobilier, unde a fost nevoie de ajutor. Restul au fost facute de asociati/prieteni etc, ei cumparand doar aterialele. Corpurile de mobilier exista faptic, evident.
Marfuri
costeaeniko
Buna ziua.
Am o intrebare in legatura cu marfurile. La societatea unde lucrez, in magazin este mobila second hand in stoc (cont 371), iar D-na ... (vezi toată discuția)