avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restanta la un credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restanta la un credit ipotecar

Buna ziua,
Am contractat in 2008 un credit ipotecar pentru o garsoniera in capitala facut pe numele mamei mele eu cu sora mea fiind coplatitori la care din motive personale scaderea salariului toti fiind bugetari nu i-am mai putut face fata am intarziat 91 de zile la plata ratelor, am tot incercat sa negociez cu banca solutii de restructurare dar la intalnirea cu consilierul din sucursala locala, mi s-a respins pe loc cererea de injumatatire a ratei pe 6 luni conform unei proceduri interne, fara a mai fi introdusa in sistemul central si trimisa la Bucuresti,pe motiv ca adeverintele de salariu demonstreaza ca avem venituri mai mari decat la contractarea creditului. Alte posibilitati de negociere nu mi s-au oferit iar la banca centrala mi s-a spus ca e de competenta sucursalei unde am contractat creditul. Ma intereseaza care sunt procedurile sau regulile pe care le aplica banca in asemenea situatii. Ei refuza dialogul eu nu pot plati...intru in executare desi am toata bunavointa sa platesc in continuare dar nu o rata asa mare. De fapt am un contract in care doar banca stie regulile iar eu nu pot discuta cu nimeni si risc sa raman si fara casa si cu datorie la banca valoarea garsonierei bineinteles fiind la cel mult jumatate din cea initiala....
Exista oare o solutie o lege care sa ma ajute
Sunt disperat ca nimeni nu discuta mai mult decat faceti o sesizare si asteptati 30 de zile la sediul central daca sunteti nemultumit de serviciile bancii..
Chiar nu am decat dreptul sa devin sclavul bancii pe viata???
Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare o idee....
Cel mai recent răspuns: Wollfe , utilizator 11:07, 23 Iunie 2012
Buna ziua
Pai veniturile d-stra au scazut sau nu?
Unele banci au intradevar o procedura de restructurare a datoriilor dar una din coditii este ca cel care cere o asemenea restructurare sa demonstreze un venit diminuat, intrarea in somaj, etc.Acesta restructurare se face pe un termen destul de scurt pentru a ajuta clientul sa iasa dintr-un impas (max 2 ani la unele banci).
Pe de alta parte restructurarea nu inseamna ca va iarta cineva de datorii, dupa trecerea perioadei de gratie banii pe care nu i-ati platit se vor impartii la numarul de luni ramase si vor fi adaugati la rata initiala.
Asa ca daca nu vedeti in viitorul apropiat o imbunatatire a situatiei materiale mai bine nu solicitati o asemenea restructurare care se face de fapt tot pe banii d_stra.
Cat despre regulile bancii,..era foarte bine sa le stiti la perfectie cand ati semnat contractul, pe 20-30 de ani era suficient sa-l cititi sa va fi pus atunci intrebarile de acum si unde nu intelegeati ceva sa cereti consultanta!
Cu stima

Multumesc pentru raspuns
Aveti dreptate doar ca in contract nu se dau detalii despre procedura de refinantare sau in caz extrem de executare se spune doar ca banca aredreptul sa ma considere oricand rauplatnic si sa actioneze in consecinta fara alte specificatii. Eu ma aflu in imposibilitatea de plata a ratei am facut si alte imprumuturi ca sa o pot achita, mi se pare aberant ca atata timp cat la acordare sau luat in considerare venituri si cheltuieli acum sa se considerea doar veniturile si ei nu raspund la solicitarile mele de reanalizare a dosarului de aceea nu stiu cum sa procedez in continuare
Reesalonarea unui crediti nu este o obligatie a bancii, de asta nu este prevazuta in contract.
Faceti o cerere scrisa in care sa prezentati motivele care au dus la imposibilitatea sa va platiti ratele, dar daca veniturile d-stra nu au scazut, si ratele nu au crescut substantial nu vad un motiv plauzibil pentru reesalonare, Faptul ca dumneavoastra ati angajat si alte credite sau cheltuieli fara sa va ganditi de unde le platiti nu-i vor face pe cei de la banca sa va reesaloneze creditul. Dupa perioada de gratie va intoarceti de unde ati plecat, si va va fi si mai greu sa va platiti ratele.
In fine faceti cererea scrisa si asteptati raspunsul.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre banci- restabilire rata functie de veniturile actuale azael azael as vrea sa stiu daca exista o lege care sa stipuleze ca bancile ,sa nu poata sa iti i-a pentru plata ratei mai mult de 30% din veniturile familiei ? sau ceva ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate de plata credit auto Furis George Furis George Buna ziua . Acum 1 an de zile am achizitionat un autoturism printr-un credit auto pe 10 ani , iar plata ratei lunare catre banca s-a facut intotdeaua la timp . ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita - imposibilitate plata credit bancar SpeedOfSound SpeedOfSound Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema. In urma cu 5 luni am intrat in imposibilitate de plata a creditului de nevoi personale contractat la ... (vezi toată discuția)