avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ca sa deschid succesiunea, costa mult?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ca sa deschid succesiunea, costa mult?

bine v-am gasit!
am o alta intrebare...
voi deschide eu succesiunea... si am auzit ca e foarte scump.
cand trebuie sa platim totul? cand se deschide succesiunea se plateste ? .... sau se poate plati mai tarziu?
nu stiu daca are importanta: bunica a murit in 1995 si parintii in 2005 si respectiv 2006. (pentru ca trebuie sa facem doua succesiuni).
salutari,
manuela.
Cel mai recent răspuns: manuelagrozavu , utilizator 13:37, 26 Iunie 2012
Trebuie sa dezbateti 3 succesiuni, la care veti plati impozit 1% pe fiecare calculat la masa succesorala a fiecareia din cele 3 succesiuni. Va veti prezenta la notarul de pe raza judecatoriei unde a avut domiciliul ultimul decedat, se vor face succesiv. In afara de impozit veti plati onorariul notarului care se calculeaza in functie de bunurile aduse la masa succesorala pt fiecare din cele 3 succesiuni. Onorariul se plateste la eliberarea certificatului de mostenitor, la fel si impozitul.
Succesiunea se deschide prin moarte si este gratuita (fara a lua in calcul cheltuielile de inmormantare)

Dezbaterea succesiunii (la asta va referiti) se realizeaza la notar sau in instanta.
Dvs. va trebui sa dezbateti succesiv 3 succesiuni, deci vorbim de 3xTAXE+impozit de 1% pentru fiecare in parte.

Recomandarea mea este sa va intelegeti si sa dezbateti succesiunea in instanta apeland la mediere, asa scadeti cheltuielile procedurale la 1000-1500 lei + 1%*3 impozitul ca ati inarziat dezbatera mostenirii cu mai mult de 2 ani.

Nu puteti plati cheltuielile in rate sau mai tarziu.
Pentru a afla mai exact cat va costa succesiunea ,trebuie sa mergeti la un cabinet notarial cu actele de proprietate si va face calcului fara sa fiti obligat sa ramaneti la acel cabinet cu dosarul.Una peste alta cam 3% din valoare .
cand se elibereaza certificatul de mostenitor, dupa deschiderea succesiunii?
cum eu sunt in Spania, vreau sa stiu daca trebuie sa imi iau concediu sau nu ....

multumesc pentu toate explicatiile,
salutari,
manuela
Daca alegeti dezbaterea la notar, mai scumpa, acesta se elibereaza imediat.

Alte discuții în legătură

Taxa succesiune cu parinti necasatoriti robert paul robert paul Buna seara.Suntem 3 frati.Parintii nostri au cumparat un apartament prin 1979,(pe numele mamei mele-proprietar).Mama mea a murit acum 6 ani,dar n-am facut taxa ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o imputernicire pentru a ma ocupa de actele de succesiune? manuelagrozavu manuelagrozavu suntem 4 frati. toti suntem in Spania. pentru a merge eu in tara sa ma ocup de succesiune am nevoie de o imputernicire din partea fratilor? de unde pot sa o ... (vezi toată discuția)
Succesiunea flobos656 flobos656 cine imi spune va rog, cit ma costa si ce acte imi trebuiesc pentru a face succesiunea dupa moartea tatalui meu. sunt fiu unic si mama este inca in viata. cum ... (vezi toată discuția)