suntem 4 frati. toti suntem in Spania.
pentru a merge eu in tara sa ma ocup de succesiune am nevoie de o imputernicire din partea fratilor?
de unde pot sa o procur?
salutari,
manuela.
Pentru deschiderea succesiunii este suficient un singur mostenitor care sa initieze procedura de succesiune, sa comunice din ce se compune masa succesorala, care sunt posibilii mostenitori. In momentul in care veti fi convocati pentru dezbaterea succesiunii la un birou notarial, daca un mostenitor nu se poate prezenta va imputernici o alta persoana, printr-o procura notariala, prin care isi va manifesta dorinta de a accepta sau nu succesiunea. Persoana imputernicita se va prezenta la dezbaterea succesiunii.
Nu risc sa va precizez un termen legal, bazat pe o lege, sau codul civil. Va spun din experienta proprie a unei succesiuni aproape identica cu cazul dvs. Dupa completarea anexelor pentru deschiderea succesiunii la Primarie mi s-a precizat ca in termen de pana la 30 de zile vom fi convocati de notar. Am primit acasa, toti cei indicati de mine in anexa ca posibili mostenitori, scrisori din partea notarului prin care eram convocati la o anume data pentru dezbaterea succesiunii, impreuna cu actele necesare.
Succesiune
iulia pastrama
-Pot imputernici pe una din surorile mele(suntem 3 surori) sa ma reprezinte la dezbaterea succesiunii dupa tatal nostru ,recent decedat?
-Dupa decesul mamei ... (vezi toată discuția)