avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cat costa actele de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cat costa actele de succesiune

suntem 4 frati. parintii nostri au murit in 2005 si respectiv 2006.
toti suntem in Spania.
nu avem succesiunea facuta. nici parintii mei nu au facut succesiunea de pe bunica (materna).
tot ce avem este de pe partea bunicii de mama
din partea tatalui avem un pic de pamant

ce trebuie sa facem pentru ca unul dintre noi sa se ocupe de toate actele?
cat ar costa?
in cat timp se realizeaza?
Trebuie facuta succesiunea de pe bunicii materni apoi de pe parinti. pentru aceasta trebuie sa va prezentati la un notar din orasul in care a locuit mama, pentru a deschide succesiunea.In prima parte se va dezbate succesiunea de pe bunica si bunicul, si in functie de cati copii au avut, acestia vor primi o cota parte din bunurile ce au fost ale bunicilor. Notarul va face si a doua succesiune , de pe mama dvs impartind cota parte din bunurile mostenite de la bunici si bunurile dobandite de mama prin alte mijloace impreuna cu tatal dvs.
Poate fi mai dificil pentru ca trebuie sa fiti in tara, macar unul care sa se ocupe de toate aceste demersuri cautand toate actele ce au stat la baza mostenirii. Ceilalti frati pot imputernici pe unul singur sa se ocupe de aceasta succesiune, dar trebuie sa trimita notarului unde va avea loc succesiunea imputernicirea.
Poate fi si costisitor si de durata
multumesc foarte mult pentru raspunsul atat de rapid la intrebarea mea.
foarte amabili...
salutari,
manuela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de o imputernicire pentru a ma ocupa de actele de succesiune? manuelagrozavu manuelagrozavu suntem 4 frati. toti suntem in Spania. pentru a merge eu in tara sa ma ocup de succesiune am nevoie de o imputernicire din partea fratilor? de unde pot sa o ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor hr hr Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca mai pot reveni la optiunea ce am avut-o la un moment dat la dezbaterea mostenirii. Pe scurt : la moartea tatalui, eu si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)