Buna ziua!
Ma poate si pe mine cineva cu un sfat, va rog?
Anul acesta se implineste termenul de uzucapiune de 30 de ani. Am cumparat un imobil pe baza de chitanta de mana la data de 23.07.1982. Nu au fost facute actele deoarece proprietara a decedat. Intrebarea mea este atunci cand voi introduce actiunea de constatare a uzucapiunii cu cine ma judec?
Multumesc!
Daca alegeti aceasta cale, va trebui sa va judecati cu mostenitorii persoanei cu care aveti intocmita chitanta de mana. Daca este vorba de casa plus teren, poate reusiti sa obtineti actele pe cale administrativa, prin Ordinul Prefectului, fara instanta (a nu se uita faptul ca taxa de timbru pentru actiunea in uzucapiune este de aproximativ 3% din valoarea imobilului, asa cum este ea stabilita la organul fiscal de impunere).
Cum cel care v-a vandut cu chitanta de mana este decedat, va trebui sa identificati mostenitorii acestuia si pe acestia sa ii chemati in judecata ca parati.
Interesati-va la Camera Notarilor daca s-a deschis succesiunea defunctei, daca stiti data si locul decesului ori CNP -ul acesteia. Daca nu ,obtineti aceste date de la Serviciul de Evidenta Persoanei.
Multumesc pt. raspuns.
Problema este ca nu exista mostenitori si nu a fost deschisa nici succesiunea de pe urma vanzatoarei mele, conform adreselor de la Camera Notarilor.
In aceste conditii cu cine ramane sa ma judec?
Multumesc!