avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anularea permisului auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anularea permisului auto

BUNA ZIUA.

Sotul meu a fost condamnat ,la o pedeapsa de doi ani cu suspendare si doi ani de supraveghere ,in urma unui accident rutier ,soldat cu decesul victimei.
In sentinta provizorie sunt prevazute urmatoarele articole:art.71 cod penal este interzisa exercitarea drepturilor prevazute in art.64 a,b cod penal,cu exceptia dreptului de a alege.
Ati pute sa ne spuneti daca aceasta sentinta implica automat anularea permisului de conducere sau doar suspendarea lui?

VA MULTUMIM
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:43, 23 Iunie 2012
Da,implica anularea permisului.
Dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare , sotul dvs , poate formula cerere catre politia locala pentru redobandirea permisului de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea permisului printr-o hotarare judecatoreasca 18isaw 18isaw buna seara ,va rog sa ma ajute si pe mine cineva . in urma cu 4 ani de zile am fost implicat intr-un grav accident de circulatie avand partea mea de vina ... (vezi toată discuția)
Legalitate anulare permis de conducere bestflorin bestflorin Am avut un accident de circulatie in urma caruia am fost condamnat la 1 an cu suspendare.Ca pedeapsa accesorie am primit interzicerea dreptului de a conduce ... (vezi toată discuția)
Cand si cum se poate redobandi permisul de conducere? bebi-63 bebi-63 \"In temeiul art.71 alin.2 Cod Penal,va interzice inculpatului drepturile prevazute de art.64 lit.a-teza II,b,Cod penal pe durata executarii pedepsei. In ... (vezi toată discuția)