avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Consumul fraudulos de apa rece la contorizati.....
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Consumul fraudulos de apa rece la contorizati.....

Buna ziua.
Va rog am o intrebare: cum se poate ,,legaliza'', sub ce forma se poate trece la plata pausara un locatar care are contorizata apa si de 5-6 ani o familie de 4 persoane ,,consuma'' NUMAI 3 Mcubi/luna?! Mentionez ca aparatele sunt controlate-sigilate-verificate la zi iar balconul este la 2-3 zile plin cu rufe la uscat......Am facut ,,notificare'' la presedintele de asociatie si raspunsul a fost ca totul este ,,in regula''.Oare cine si de ce sa'i plateasca apa?! Oricata ,,economie'' ai face si nu poti realiza acest ,,consum'' de 3 m cubi/luna la 4 persoane!!!#-o
Va multumesc anticipat!:)
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 12:25, 23 Iunie 2012
In situatia in care aparatele de contorizat individuale sunt in perioada de valabilitate tehnica,
sunt sigilate,nu aveti temei legal pentru a impune consum la pausal
Cunosc situatii in care familii de 4 persoane,declara consum apa rece 0.60mc/luna
Valoarea comunicata a creat reale suspiciuni ,interpretari si dispute aprige in asociatie ;au fost desfasurate verificari pe perioade distincte-care au demonstrat corecta si temeinica inregistrare a consumului
La noi pe scara avem o familie de patru persoane, care locuiesc cu chirie si care dau un consum de 1 metru cub / luna apa rece . Toata lumea stie ca foloseste magneti pentru a opri apometrele, dar nimeni nu are ce sa ii faca. Situatia este caraghioasa pentru ca acestia aduc niste bidoane cu apa din alta parte si sustin ca folosesc acea apa nu pe cea din reteaua comuna. Eu privesc de pe margine conflictul, pentru ca am bransament separat de bransamentul comun al scarii. La bransamentul comun au ramas vreo cativa proprietari care nu au sange in instalatie. Cred ca sunt sadici , raman captivi la vechiul bransament , le place cearta.

Exista o zicala, cel mai destept renunta.:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vreau sa mai platesc pierderile de la apa rece danalungu danalungu E adevarat ca daca schimb apometrele sau aduc la asociatie un butetin de verificare metrologica a apometrelor nu voi mai plati pierderile de la apa ... (vezi toată discuția)
Diferete la apa rece Vasile Badea Vasile Badea Poate sa ma lamureasca cineva? La asociatia de proprieteri de cateva luni de zile se plateste pentru apa rece, desi am adus la cunostiinta administratorei si ... (vezi toată discuția)
Suspiciune de consum de apă rece incorect declarat. ce măsuri legale se pot lua, ținând cont că în apartament locuiește un chiriaș? anechitei anechitei Buna ziua.In data de 20 06 2017 veneam cu intrebarea referitoare la despagubiri provocate prin inundare de catre vecinul de la etajul superor.Atunci am ... (vezi toată discuția)