avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revin:D..concediu medical in loc de preaviz de 14 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revin:D..concediu medical in loc de preaviz de 14 zile...

Buna seara,

Urmeaza sa ma angajez in cadrul altei firme si in loc de preaviz(la actualul loc de munca) vreau sa stau in concediu medical.Mai exact,imi iau medical de la medicul de familie timp de 1 luna ca sa vad exact care este situatia la noul loc de munca ,iar la firma la care sunt in prezent angajata voi prezenta c medical.Doresc sa procedez in acest fel ,deoarece imi este oarecum teama sa nu fiu multumita de noul job...si astfel voi putea sa ma intorc la servici ,fara nici o problema.In cazul in care sunt multumita ,vin in timpul concediului medical ,imi depun demisia si preavizul o sa fie tot din medical.Sper ca am fost clara si ca ati inteles in mare cam ceea ce vreau sa fac.Credeti ca voi avea probleme ,dc preavizul o sa faca parte din concediul medical?Astept raspunsurile dumneavoastra:)
Cel mai recent răspuns: vanda85 , utilizator 12:41, 6 Ianuarie 2009
Concediul medical suspenda preavizul, deci totul depinde de felul in care va intelegeti cu vechiul angajator. Acesta va poate solicita sa fiti prezenta timp de 15 zile dupa concediul medical, si in cazul in care nu va achitati de aceasta obligatie, sa va puna absenta nemotivata si sa va desfaca disciplinar contractul de munca.
Pe de alta parte cum veti justifica in cartea de munca faptul ca in timpul aceleiasi luni calendaristice, ati avut doua joburi, unul in care figurati ca fiind in concediu medical ( care stiti foarte bine ca se deconteaza de asigurarile de sanatate daca depaseste un anumit numar de zile), si un altul pentru care ati fost sanatoasa si apta de munca? La fel s-ar putea sa aveti probleme cu inregistrarea noului CIM la ITM cat timp vechiul CIM este inca in vigoare si tot cu norma intreaga. In plus, aveti obligatia legala sa anuntati angajatorul pe care il considerati de baza despre cel de-al doilea serviciu.
Multumesc frumos pt raspuns:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna restant, in perioada de preaviz dupa demisie suivil suivil Pe 1 iunie mi-am dat demisia si, conform CIM, ma aflu in perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare. De asemenea, am solicitat efectuarea, in timpul ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - despre demisie sau concediere. krisseftika krisseftika Buna seara. In situatia in care un angajat isi cauta si isi gaseste un alt loc de munca, cum trebuie sa procedeze - isi da demisia de la vechiul loc de munca, ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz/concediu medical nicoletacristina nicoletacristina Buna ziua, dupa o luna de munca in cadrul unei societati, mi s-a explicat ca nu isi mai permit sa ma tina, si ca, pentru ca \"lucrurile sa iasa frumos\", este ... (vezi toată discuția)